Genesis X Concept blikt alvast vooruit (2021)

Genesis X Concept (2021)

Drukke tijden bij Hyundai en haar submerken. Bij Genesis halen ze vandaag het doek van de X Concept, een concept car coupé die doet watertanden.

Genesis is op korte tijd haar gamma aan het aanpassen. Ze lanceerden daarbij verschillende SUV's en het ziet er naar uit dat ze daar binnenkort een heerlijke coupé naast zetten. Eentje met een elektrisch aandrijflijn.

Hoewel ze hem presenteren als elektrische concept car, wordt over die elektrische aandrijflijn met geen woord gerept. Nochtans hebben ze bij Hyundai wel één en ander in huis, dat lieten ze met de Ioniq 5 al zien.

Genesis X Concept (2021)

Meer is er te vertellen over het uiterlijk dat de designtaal van de huidige modellen op een lekkere coupé plant. De tweestrepige lichtunits trekken daarbij de aandacht, zowel voor- als achteraan. Tussenin de koplampen zien we een grille die naar het midden toe in een punt uitloopt. Het 3D G-Matrix patroon zorgt dan weer voor een futuristisch trekje in deze concept. Die grille is overigens geen euh... grilletje, ze zit erin om de stroomlijn te verbeteren en de koeling van de batterijen te verbeteren.

Genesis X Concept (2021)

Verder doet Genesis wat groene knipogen met de lichtgroene remklauwen, terwijl de koetswerkkleur geïnspireerd is op de lagunes van het Lençóis Maranhenses National Park in Brazilië. De kleur heet dan ook toepasselijk Lençóis Blue.

Aan de binnenzijde zit dan weer een strakke cockpit die op de chauffeur gefocust is. Daarbij zien we een 'zwevende' center console met een infotainmentdisplay dat alleen voor de bestuurder bedoeld lijkt. Genesis gaat zelfs verder. Om aan te duiden dat de rijder belangrijk is, krijgt zijn stoel een Scotch Brown bekleding, terwijl die van de passagier in eerder anoniemer Ocean Wave Green Blue afgewerkt is. De bekleding van beide stoelen is gemaakt uit gerecycleerde materialen.

Genesis X Concept (2021)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws