Vet: Lexus IS Wax Edition speelt vinylplaten

Lexus IS Wax Edition 2021

Cassettes en cd's hebben decennia terug de vinylplaat dan wel richting de obscuriteit geduwd, anno 2020 is vinyl wél terug de meest populaire fysieke drager voor muziek. Lexus speelt daar op in door een IS uit te brengen met een vinylspeler aan boord. Stiekem zeer vet, deze IS Wax Edition.

Geloof het of niet maar vorig jaar was de vinylplaat de meest populaire fysieke audiodrager op de markt. Voor het eerst sinds 1986 was de vinyl populairder dan CD. Lexus houdt wel van een steepje echte muziek en besloot de IS Wax Edition te creëren in samenwerking met Pitchfork Media. Een nagelnieuwe IS mét platendraaier. Klinkt simpel, is het niet.

Schokvrij

Lexus kon namelijk niet gewoon een platenspeler in het handschoenkastje duwen. Een auto hobbelt namelijk heel de tijd tijdens het rijden, zowat de aartsvijand van de vinylspeler. Daarom zocht het hulp bij een externe studio om een platenspeler te ontwikkelen die om kan met de bewegingen van de auto. Want niets is erger dan een naald die plots verspringt op een plaat.

Lexus IS Wax Edition 2021

De oplossing kwam in de vorm van een bespoke platenspeler gemaakt van koolstofvezel en aluminium. Die zit op kussens van silicone om schokken te absorberen. De motor en arm van de platenspeler werden steviger gemaakt om zo tegen de G-krachten van de auto te kunnen tijdens het remmen en accelereren. Helemaal warm gelopen voor deze IS Wax Edition? Dan hebben we spijtig nieuws. Zo verkoopt Lexus überhaupt de IS niet meer in Europa, anderzijds is dit een one-off concept. Zonde?

Bekijk hieronder het project:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws