De lekkerste Peugeot e-208? Dat is deze Lesage 01!

Lesage Motors 01

Franse start-up Lesage Motors wil zich gaan moeien in het segment van de retro-roadster. Daarvoor gebruikt het elementen van de Peugeot e-208. Waardoor een elektrische 01E tot de mogelijkheden hoort. Al is er ook een 01T met turbobenzine.

Fransoos Bertrand Lesage is geen nobele onbekende in de autowereld. Zo klinkt zijn naam bekend in de racewereld en taste hij eerder al de de autosector af naar een eigen productiewagen. Deze 01 van Lesage Motors moet nu de apotheose van zijn harde labeur zijn.

retro-EV

De 01 is een retro-roadster in de stijl van de Vanderhall Venice of Morgan Three Wheeler. Zoals een goede chauvinist gebruikt Lesage Franse bouwstenen voor zijn creatie. Zo gebruikt de 01 een 155 pk sterke versie van de 1.2-liter driecilinder turbobenzine die we kennen van Peugeot en co. Met een leeggewicht van 650 kilogram en een zo goed als open cockpit zorgt dit waarschijnlijk voor een hoop rijplezier. Nu, wat als je elektrisch wil rijden?

Lesage Motors 01

Ook daar heeft Lesage een antwoord. Want naast de 01T is er ook een 01E. Die gebruikt de aandrijflijn van de Peugeot e-208. Daardoor beschik je over 136 elektrische paarden en een range van 340 kilometer. Struikelblok? Potentieel de prijs. Want met een startprijs van 75.000 euro is die 01E geen koopje. De 01T met benzinemotor doet het trouwens amper beter met zijn prijs vanaf 64.800 euro. Benieuwd of Lesage Motors genoeg gegadigden gaat vinden voor deze creatie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws