Dit is de Rolls-Royce hypercar die de Britten nooit zullen bouwen

Rain Prisk Rolls-Royce Render Hypercar

Het lijkt de natte droom van elke autobouwer: een hypercar in de catalogus. Toch zijn er merken die er mijlenver van weg blijven. Rolls-Royce bijvoorbeeld. Maar wat als de Britten toch overstag zouden gaan? Designer Rain Prisk nam de uitdaging op zich...

Zeg je Rolls, dan denk je meteen aan statige luxesloepen. Sportiviteit staat niet meteen in het venndiagram van het Britse merk. Waardoor je dus niet meteen een hypercar met een bronstige V12 achterin moet verwachten van het merk. Toch is het natuurlijk een leuke stijloefening om te kijken hoe zo'n hypercar van Rolls-Royce er uit kan zien. Als rivaal voor de Pagani's en Bugatti's van deze wereld. Estlander Rain Prisk zocht het uit en vond het zelf een extreem moeilijke opdracht.

Count us in!

Zo was het verzoenen van de klassieke lijnen van Rolls met de configuratie van een middenmotor bijna onbegonnen werk. Want een groot deel van Rolls-Royce' voorkomen zit 'm in die langgerekte motorkap en gigantische rechtstaande grille. Toch zijn we fan van het eindresultaat. Want hoewel de proporties er wat lomp uit zien - zoals bij elke Rolls eigenlijk - passen de grille, smalle lichten en serieuze lap chroom rond de ramen wonderwel.

Rain Prisk Rolls-Royce Render Hypercar

Uiteraard heeft het Britse luxemerk geen plannen om een extreme sportwagen in productie te nemen. Zou het dat wel doen, dan zou deze creatie zonder twijfel opereren in het prijssegment van de Bugatti Chiron. Stiekem zien we hier wel een markt voor, ook al is het een aanslag op Rolls-Royce haar imago.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws