Officieel: Volkswagen ID.4 is crossover-alternatief (2020)

Volkswagen ID.4 2021

De uitrol van de ID.3 hatchback mag dan even op stop staan, het houdt Volkswagen niet tegen om de SUV-variant aan het grote publiek voor te stellen. Zie deze ID.4 dan ook als een elektrisch alternatief voor de Tiguan.

De komende jaren zal Volkswagen een rits aan ID-modellen naar ons hoofd werpen. Die zullen stuk voor stuk aangeboden worden als elektrisch alternatief voor de reguliere modellen van het merk. De ID.3 kan je zien als een elektrische Golf, deze nieuwe ID.4 mag je dan weer zien als een elektrische Tiguan.

500 km range?

Volkswagen heeft het alvast over een conceptwagen, al kan je zeker zijn dat deze ID.4 - zonder die kekke livrei - zo in productie gaat. Die productie vindt plaats in de VS, China en Europa. Waardoor deze ID.4 als wereld-EV zal fungeren voor Volkswagen.

Volkswagen ID.4 2021

Over specificaties rept Volkswagen nog met geen woord maar net zoals de Tiguan technisch gebaseerd is op de Golf, gebruikt deze ID.4 zonder twijfel de bouwstenen van de ID.3. Denk MIB-platform, denk accu's van 45 kWh, 58 kWh en 77 kWh en denk aan een vermogen van 150 dan wel 204 pk. De range, die zal maximaal ergens rond de 500 kilometer bengelen.

Klein pijnpunt; Volkswagen zal de auto pas volgend jaar in productie nemen. Waardoor VW's elektrische revolutie in realiteit tergend traag gaat.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws