Vooruitblik: Cupra Leon (2020)

Cupra Leon Render 2020

Met de vierde generatie Seat Leon vanonder het doek blikken we nu al vooruit op de Cupra-variant. Een versie waar we trouwens niet lang op hoeven te wachten, want volgende maand mag Cupra haar Leon tonen. Wat we daar al over weten?

Zeg vanaf 2020 niet meer Seat Leon Cupra. Want Cupra, dat is tegenwoordig een merk op zich. Waardoor het AMG-gewijs binnenkort haar smaak van de nieuwe generatie Leon naar buiten zal brengen. Met eigen insignes en eigen krachtbronnen.

VW-schap

Nu ja, "eigen krachtbronnen" is misschien iets té veel krediet. Want de motoren voorin de Cupra Leon komen natuurlijk van het Volkswagen-schap. Meer nog, dankzij het eerdere lek van de sportieve Golf-versies weten we nu al zo goed als zeker met wat de Cupra Leon uit zal pakken.

Cupra Leon ST Render 2020

Gezien de huidige versie niet verlegen zit om een pk'tje meer, durven we er gerust op gokken dat Cupra Leon uit zal pakken met 300 pk. Daarmee komt hij even sterk voor de dag als de op til staande Golf GTI TCR. Een upgrade naar 333 pk lijkt ook niet uitgesloten (het vermogen van de toekomstige Golf R), potentieel met vierwielaandrijving. Rest tenslotte de vraag of er ook een Cupra Leon PHEV op de markt komt, met de 245 pk sterke aandrijflijn van de Golf GTE. Eind volgende maand weten alvast het antwoord!

Tot dan schetsen we even hoe de nieuwe Cupra Leon er potentieel uit kan zien. Zowel als hatchback en als station. Maken, of kraken?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 07:20
afbeelding van Carlos

Laatste met de huidige Leon ST Cupra gereden met een Curpra R style pakket. Zwarte body met kopere accenten. Prima!
Hoewel ik hier het logo TE hard vind uitspringen, kan het uiteraard in ‘real live’ beter meevallen.
De styling kan ik al wel smaken, top.

FLP 11:36
afbeelding van FLP

Als ik ooit een grotere wagen nodig heb, staat een Cupra Leon ST zeker op de wishlist! Wel spijtig van het verschrikkelijk lelijke late-90's-tribal logo. De (verplichte) koperen accenten vind ikzelf eigenlijk ook maar niets. Voor de rest al altijd een (Seat) Cupra-fan!

Uw reactie