Nissan Ariya Concept is elektrische Qashqai van de toekomst (2019)

Nissan Ariya Concept 2019

Nissan blikt op het autosalon van Tokio vooruit op haar nieuwe designtaal én op een nieuwe elektrische auto. Niet toevallig past het die twee recepten toe op een crossover. Want Nissan werd de voorbije decennia groot met de crossover. Een elektrisch broertje voor de Qashqai? Je ziet het zo in deze Ariya Concept.

Met de Leaf was Nissan een pionier in het EV-segment. Met de Qashqai was het Japanse merk dan weer de katalysator van het crossover-segment. Het is dus gek dat Nissan beide overwinningen nooit samen voegde. Daar kan binnenkort wel eens verandering in komen. Of dat probeert deze Ariya Concept toch duidelijk te maken.

Nieuwe designtaal

Die Ariya is namelijk een elektrische crossover die meteen ook gebruikt wordt om de nieuwe designtaal van Nissan wereldkundig te maken. Een designtaal die al geruime tijd in ontwikkeling is, want in 2017 toonde het merk al de IMx concept, een ander conceptuele crossover die duidelijk wat designtrekken deelt.

Nissan Ariya Concept 2019

De toevoeging van reguliere deuren, zijspiegels en normaler bumperwerk doet vermoeden dat deze Ariya dichter bij productie staat dan we wel eens zouden durven denken. Zelfs het interieur ziet er - buiten het aanraakgevoelige hout - hoogst productieklaar uit. Of het toevallig is dat Nissan volgend jaar een nieuwe generatie Qashqai uit zal brengen? Dat denken we niet.

Meer info graag

Oké, designtrekjes van deze Ariya komen dus zonder twijfel naar de nieuwe Qashqai... maar hoe zit het met de technologie? Nissan laat alvast weten dat het deze Ariya uitrust met twee elektromotoren. Eén op elke as. Verdere info? Pech! Nissan doet zelfs geen gooi naar de accu-dimensies of de kracht van deze Ariya. Beetje knullig natuurlijk, omdat de ingenieurs hier zonder twijfel cijfers over hebben.

Nissan Ariya Concept 2019

Nissan probeert dan ook de aandacht daarvan weg te halen door te focussen op het design en de ProPILOT 2.0-technologie die autonoom rijden weer wat dichter moet brengen. Rest ons alleen nog aftellen tot het productiemodel. 2021? Iemand anders een gokje?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws