Saleen gaat racen met deze GT4 Concept

Saleen S1 GT4 Concept

Het Amerikaanse Saleen is terug, en hoe! De tuner/ autoproducent laat het "land van de vrijheid" achter zich om furore te gaan maken in China. Al wil het ook met een GT4-versie van haar S1 furore maken in de racerij.

Twee kleine details echter. Zo is het merk nog niet klaar met haar Saleen S1. Daarnaast is ook deze op de Saleen S1 gebaseerde GT4-versie een conceptwagen. Toch hoopt het Amerikaans merk genoeg klanten te vinden om op die manier het project een extra geldboost te geven.

450 pk

De S1 GT4 ziet er alles behalve slecht uit. Met een uniek koetswerk van koolstofvezel, het nodige spoilergeweld en een 2.2-liter viercilinder in de motorbaai met 450 pk en 475 Nm koppel.

Bedoeling is dat Saleen deze rakker uit laat komen in de GT4-klasse - vandaar ook de naam. Een raceklasse waarin je kan spreken over "af-fabriek trackday-wagens". Over de gehele wereld zijn er GT4-kampioenschappen. Met deelnemers zoals de Aston Martin V8 Vantage, Audi TT, BMW M4, Porsche Cayman en co.

Saleen is momenteel nog bezig met de laatste homologatietests. Eenmaal de S1 GT4 groen licht heeft gekregen mag de rakker deelnemen in races in Amerika, Europa en Azië. Al zal je dan wel eerst over de boeg moeten komen met 225.000 dollar (202.000 euro).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws