Opel GT X Experimental luidt nieuwe designrichting in

opel-gt-x-experimental-2018_01

Nu Opel meevaart op de golven van de PSA-groep is het Duitse merk genoodzaakt zich los te scheuren van het verleden. Met een nieuwe designtaal bijvoorbeeld. Deze GT X Experimental toont een blik op de Opels van 2020.

Het Duitse Opel zit in een grote transitie. Weggescheurd van gigant GM en tegenwoordig in handen van het Franse PSA met Peugeot, Citroën en DS in de groep. En de Fransen, die willen extra onderstrepen dat het Opel van weleer helemaal voorbij is, waardoor het merk met een nieuwe conceptwagen een blik op de toekomst mag werpen. Die conceptwagen is deze GT X Experimental. Geen ranke coupé of stoere sedan, wel een compacte crossover. Ja, ook in conceptland wordt er naar de crossover gegrepen.

Een deel van de designlijnen op deze GT X Experimental zullen we in de toekomst dus gaan zien op nieuwe modellen van het merk, mogelijks al op de nieuwe generatie Corsa die binnenkort op de baan komt. Het Opel van de toekomst zal onder andere te herkennen zijn aan de "Vizor", een zwarte strook vooraan waarin de koplampen en het logo zitten vervat. Ook opvallend is het "Compas", een reeks horizontale en verticale lijnen die samenkomen in de bumpers. Het maakt alvast dat er over de gehele bovenzijde (motorkap, dak, kofferklep) van de GT X een vouwlijn loopt.

opel-gt-x-experimental-2018

De binnenzijde wordt dan weer gemarkeerd door het "Pure Panel", een knoert van een instrumentenpaneel - digitaal uiteraard - dat net iets los steekt van het dashboard zodat Opel er achter de ventilatiemonden kon verstoppen. Een interessante keuze om die gezichtsblazers uit de weg te krijgen. Ook nog geinig; alle Blitz-tekens (je weet wel, het Opel bliksemlogo) blijven continu recht staan. Logisch op de carrosseriepanelen maar ook in het stuurwiel en in de velgen draait de Blitz niet. Hoe Rolls van je, Opel...

Duits & spannend

Achter de pracht en praal zit natuurlijk ook de visie van Opel voor de toekomst. Belangrijk, als je binnen een groep van andere sterke spelers opereert. DS staat voor prestige, Peugeot voor sportiviteit, Citroën voor comfort en Opel voor... Duits. Nee serieus. Opel kreeg van PSA de opdracht om even te herbronnen om zo te beslissen wat nu de kernwaarden zijn voor het Opel van de toekomst. Die waarden zijn Duits (afwerking, engineering), democratisch (betaalbare prijzen voor auto en technologie) en opwindend (een nieuwe voor het merk, toegegeven).

opel-gt-x-experimental-2018

Tenslotte nog even over de aandrijflijn praten? De GT X pakt uit met een 50 kWh-sterke batterij met inductieladen die vast hangt aan een niet gespecificeerde elektromotor. Kortom, dit is stiekem al een beetje de Opel Mokka X van de toekomst.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Moarenfin 22:00
afbeelding van Moarenfin

Mwoehahaa, dit design gaat het echt niet worden vrees ik....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws