CC1 is Volkswagen waar je het bestaan niet van af wist

volkswagen-cc1-02

Kennen we - bijna - allemaal de Audi A2 uit eind jaren 90, dan is de CC1 de voorstudie daarvan die nooit in productie kwam. Lang verstopt in de catacomben van Volkswagen, tegenwoordig in vol ornaat in het VW-Museum in Wolfsburg.

Denken we meteen aan de XL1 als we het hebben over de ultieme ecowagen van Volkswagen, dan was het merk uiteraard al veel vroeger bezig met het creëren van zuinige creaties. Getuige deze CC1 die Volkswagen jarenlang geheim hield voor het grote publiek. Het resultaat van enkele ingenieurs die de taak kregen een auto te ontwikkelen die minder dan 2l/ 100 km moest verbruik en daarna ook nog eens veilig moest zijn (lees: geen kartonnen koekendoos).

Het zal je dan ook niet verbazen dat de CC1 een petieterige driecilinder diesel aan boord kreeg met 35 pk. Lekker zuinig natuurlijk. Om überhaupt vooruit te geraken werd de rest van de wagen opgebouwd uit koolstofvezel en aluminium. Het resultaat? Een leeggewicht van 440 kilogram. Helemaal warm kregen de hogere kaderleden het evenwel niet van deze CC1, waardoor het project een hergeboorte zag in de vorm van de Audi A2 die we vandaag de dag beter kennen.

volkswagen-cc1

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws