Mitsubishi XM is Cross-Over MPV

mitsu-xm

Citroën schroeft haar XM niet meer in elkaar, Mitsubishi neemt de fakkel over. In die zin dat de nieuwste conceptwagen van de Japanners met die naam door het leven gaan. Stilistisch zijn het twee totaal verschillende rakkers.

Wandel je binnenkort de Mitsubishi-dealer binnen dan moet je platgeslagen worden door de crossovers en SUV's. Althans, dat is de toekomst waar het Japanse merk naar toe vaart. Op de Gaikindo Auto Show in Indonesië zal het merk de XM concept voorstellen. De voorbode van een compacte crossover. Al zwiert Mitsubishi er ook nog de MPV term bij, omdat het nu eenmaal kan in marketingland.

Visueel neemt het concept de herkenbare chromen lijnen op de snoet over en pronkt 'ie met gespierde wielkasten. Binnenin is er plaats voor zeven, al lijkt ons dat wat duwen gezien ze dit als een compacte crossover in de markt willen zetten. Of de productieversie van de XM naar onze contreien komt is trouwens nog maar de vraag, want de wagen zal eind 2017 de verkoop in gaan in Indonesië en er ook van de band rollen.

Kunnen jullie de XM smaken?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Evo x 21:36
afbeelding van Evo x

Mooie concept, misschien 's doen zoals meeste merken en concept in productie brengen?

B4 22:19
afbeelding van B4

Een kleinere versie van de Delica dus. De Delica zelf is binnen enkele maanden 10 jaar oud...

Evo x 13:28
afbeelding van Evo x

Galant concept, eclipse concept, 3000gt concept, Lancer concept, cX en eX concept, grHev concept, concept gto. Zullen altijd aan de tekentafel zitten voor vele geïnteresseerde merken maar bijv nieuwe galant concept zie 'k wel zitten. Bovenstaande zou ook mooie opvolger zijn, doch, in 'n showroom bij ons gaat ge 'm weer ni zien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws