Ssangyong lanceert Korando e-Motion op de Belgische markt

Geen fysiek autosalon dit jaar, maar dat weerhoudt Ssangyong er niet van om een nieuw model op onze markt te lanceren. De Korando ken je al, sinds begin dit jaar krijgt hij ook een elektrische variant.

Die neemt de bekende ingrediënten van een Ssangyong en draait daar een elektrisch sausje over. Zo biedt de Koreaanse constructeur nog altijd 7 jaar of 150.000 kilometer garantie, ook op deze elektrische versie. Verder krijg je hem mee voor een aankoopprijs van 38.990 euro, waarmee hij qua prijs/ruimte nog altijd een van de beste verhoudingen heeft.

Ssangyong Korando e-Motion 2022

Ssangyong voorziet de Korando e-Motion van een elektromotor met een vermogen van 190 pk en zomaar even 360 Nm koppel. Daarmee bolt hij van 0 naar 100 km/u in 8,5 seconden en haalt hij een topsnelheid van 156 km/u. Volgens Ssangyong bedraagt het rijbereik van hun eerste elektrische auto 339 kilometer. Die actieradius bereikt hij dankzij een accu van 61,5 kWh. Die is standaard op te laden met een snellader en kan tot 80% geladen worden in 33 minuten.

blauw als nieuw groen

Opvallend is dat Ssangyong de Korando e-Motion even ruim en bagagelievend kan houden als de gewone Korando, met een koffervolume van een stevige 551 liter. Wel onderscheidt de Korando e-Motion zich van zijn broeders door uiterlijk een aantal lichte aanpassingen tentoon te spreiden. Wat dacht je van een blauwe tint in de koplampen, een kleur die ook terugkomt in de beschermingsplaat onder de achterbumper. Links vooraan zit de laadklep, terwijl de grille dichtgewerkt werd. Mochten die details je ontgaan, dan vallen de 17 inch grote aerodynamische velgen je misschien wel op.

ssangyong korando e-motion 2022

Binnenin zit er ook een blauw accent in het interieur dat voortaan een digitaal dashboard krijgt. Ook zitten er twee schakelpedaaltjes achter het stuurwiel, die je in staat stellen om de remregeneratie te regelen. Daarnaast heeft deze Korando e-Motion ook recht op andere moderne technologie mee zoals een actieve rijstrookassistent, vermoeidheidsdetectie, adaptieve cruise control en smartphoneconnectiviteit met Android Auto en Apple CarPlay.

Ssangyong Korando e-Motion 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws