Autosalon gaat door, maar met gereserveerde tijdslots

Toyota Autosalon 2020

De aangepaste coronamaatregelen zetten alweer het mes tegen de keel van de evenementensector. Dat is niet anders voor het grootste auto-evenement van ons land, de Brussels Motor Show. Volgens FEBIAC zal dit nog steeds doorgaan, al stelt de organisator wel een paar nieuwe voorwaarden voor een bezoek.

Gisterenavond heeft het overlegcomité zijn maatregelen bekend gemaakt die de verspreiding van het coronavirus moeten inperken. Tot 28 januari wordt het mondmasker verplicht vanaf de leeftijd van 10 jaar, wordt het Covid Safe Ticket vereist bij evenementen vanaf 50 personen en wordt telewerk alweer de norm. Nu komen we even als serieuze journalisten uit de hoek maar er is wel degelijk een autolink: ons geliefde Autosalon valt namelijk met zijn data van 15 tot 23 januari binnen de geldigheidsperiode van deze maatregelen.

Vooraf reserveren

Organisator FEBIAC laat ons weten dat het zijn Salon nog steeds ziet doorgaan, al stellen ze nu wel de voorwaarden voor een bezoek bij. Zo was het wel al te verwachten dat je er niet zou binnen geraken zonder Covid Safe Ticket, maar zal je deze editie van de Brussels Motor Show ook enkel kunnen bezoeken indien je vooraf je ticket online aangekocht hebt. Daarbij zal je ook meteen een tijdstip moeten kiezen om het evenement te bezoeken. Dit kan je vanaf begin december doen via de website van het Autosalon. Zo kan FEBIAC verzekeren dat er nooit te veel bezoekers aanwezig zijn, en heb je stiekem ook meer plaats om je favoriete auto’s van dichtbij te bekijken.

Of je verplicht zal zijn om gedurende je bezoek een mondmasker te dragen staat nog niet vast, al is het wel waarschijnlijk. Indien de maatregelen vanuit de overheid op dat moment het mondmasker nog verplichten voor overdekte evenementen zal de organisator er uiteraard op toezien dat dit ook op het Autosalon nageleefd wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws