Ook Oostende heeft virtueel autosalon

Vanwege de coronamaatregelen kan een massa-evenement als het Brusselse Autosalon niet doorgaan. Her en der verrijzen initiatieven om de verkoop toch aan te zwengelen. Zo is er binnenkort ook AutOostende, een virtueel salon, met steun van de Koningin der Badsteden.

Met de AutOostende-beurs wil het Economisch Huis Oostende een alternatief bieden voor het wegvallen van de verkoopsmogelijkheden van de lokale dealers. Er zal een mogelijkheid zijn om via een chattool te communiceren met de handelaars, net zoals er een functie komt om een testrit te boeken of een afspraak te plannen. Verder kan de virtuele bezoeker catalogussen inkijken en filmpjes bekijken. Voor het evenement werden alle lokale auto- en motohandelaars aangeschreven. Er kwam respons van de meeeste grote merken. Verder is er ook een virtuele stand met mobilhomes.

Ook aan de hongerigen is gedacht, want je kan zelfs in een virtuele foodtruck take-away eten bestellen. Daarnaast wordt nog aan Oostendse horecazaken gevraagd om een leuke actie uit te werken rond het virtuele salon.

AutOostende wil met een overkoepelend autosalon meer aandacht krijgen voor de verschillende merken samen. ook zullen ze extra focussen op de promotie van duurzame wagens. AutOostende is de eerste virtuele beurs die het Economisch Huis oostende opzet, al willlen ze in het kader van hun e-commerceplan dat ze in november 2020 voorstelden nog veel meer van dat soort initiatieven opzetten.

De beurs is gratis te bezoeken vanaf 21 januari tot en met 24 januari. Vooraf registreren is wel verplicht en kan vanaf 8 januari op AutOostende.be.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws