Officieel: ook salon Genève 2021 afgelast

Autosalon Genève 2021 geannuleerd

Ook in 2021 zal er geen salon van Genève zijn. De stichting die het salon organiseert is door het laattijdig afgelasten van de editie van dit jaar in zwaar weer geraakt. Ze slaat een lening van het kanton Genève finaal af en wil de organisatie nu overhevelen naar Palexpo, het bedrijf dat de beurshallen van het salon uitbaat.

De stichting achter het salon van Genève moest de editie van dit jaar door de coronacrisis op het laatste moment annuleren. Daarmee werd een gigantisch gezondheidsrisico vermeden, maar wel een financiële krater gecreëerd waar de stichting moeilijk van kan recupereren.

Het kanton Genève zag natuurlijk de economische waarde van het salon in (goed voor 200 miljoen Zwitserse frank of bijna 190 miljoen euro per jaar) en was bereid de stichting een lening toe te stoppen van 16,8 miljoen Zwitserse frank (15,7 miljoen euro) om de financiële put te dichten.

Strikte voorwaarden

Maar het kanton verbond enkele strikte voorwaarden aan die lening. De organisatie van het salon moest overgeheveld worden naar Palexpo, dat voor een groot deel in handen is van het kanton Genève, en een miljoen Zwitserse frank moest tegen juni 2021 al terugbetaald worden.

Dat zag de stichting als onhaalbaar, temeer omdat de meerderheid van de exposanten een editie 2021 nog niet zag zitten. Die komt er nu finaal niet: “De autosector gaat momenteel door een moeilijke fase, en exposanten hebben tijd nodig om te recupereren van de nasleep van de pandemie. Het is bovendien lang niet zeker of de huidige situatie volgende lente een evenement met meer dan 600.000 bezoekers en 10.000 journalisten toelaat”, aldus de stichting.

De huidige organisatoren van het salon van Genève zien zich dus genoodzaakt om de lening van het kanton Genève af te slaan en de editie van 2021 te annuleren. De stichting wil de organisatie van het salon nu verkopen aan Palexpo.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws