Volvo op het Autosalon Brussel 2020: geen elektrische XC40

volvo autosalon brussel 2020

Volvo verblijdt het autosalon van Brussel met een volledige stand. In tegenstelling tot andere invoerders en andere autosalons vinden ze het bij Volvo België wel de moeite om het volledige gamma te ontplooien in Brussel.

Het Zweedse merk komt dan ook naar Brussel met wat Belgische vlaggen. Want de XC40 is nog steeds een in België geproduceerd model, net als de V60. Van die XC40 zal Volvo geen elektrische versie - de XC40 Recharge - tentoon stellen, wel is de XC40 T5 Twin Engine te zien op de stand. Daarin wordt een 1.5 driecilinder benzinemotor gekoppeld aan een lithium-ion accu, goed voor 252 pk. De CO2-uitstoot ligt daarmee op 38 g/km NEDC2, of 46 g/km WLTP, perfect dus voor die fiscale grens die vanaf volgend jaar in voege gaat.


Koop HIER je E-Ticket voor het Autosalon van Brussel 2020!


"b" for mild hybrid

De XC40 Twin Engine is niet de enige plug-in, ook de S60, V60, XC60 en S90 zijn er als Twin Engine te zien. Volvo zit trouwens voor al hun Plug-In hybrides, behalve de XC90, onder de fiscale grens van 50 g/km. De "B" in de benaming van één van de gefacelifte XC90's op de stand geeft aan dat het om zogenaamde 'mild hybrid' gaat, laat je echter niet misleiden door de letter, het kan zowel om een combinatie met benzine als met diesel gaan. Vooral ook omdat "benzine" in het Engels natuurlijk gewoon "petrol" is. In deze XC90 gaat het echter om een B5 Diesel.

volvo autosalon brussel 2020

Verder is er ook nog de S60 berline en een V60 Cross Country voor wie zijn Volvo wat ruiger wil maar niet voor de XC60 of zelfs XC90 wil gaan. De V90 Cross Country staat wat verderop.

volvo autosalon brussel 2020

Volvo vind je in Paleis 5, naast Nissan en rechtover Renault. Polestar is ook aanwezig op het Brusselse autosalon, al vind je die in Paleis 1 bij de Dream Cars. Alle praktische informatie kan je terugvinden in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mark 07:47
afbeelding van Mark

Willen jullie aub wel juiste info verschaffen? De xc40 plug-in is WEL fiscaal gunstig, met een co2 startend bij 38 gram, en ja zelfs in WLTP blijft deze op 48 gram. En het is 262 ipv 252 pk ;)

//REDACTIE: We pasten de info aan. Thnx!//

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws