Live in Brussel 2014: Rolls-Royce Ghost V-Spec

rolls royce ghost v spec brussels motor show 2014

Nog meer kracht, dat is wat de Rolls Royce Ghost nodig had. De snelste baby-Rolls beleeft zijn wereldpremière in Brussel, want wij zijn relatief gezien de grootste afzetmarkt voor het Brits-Duitse luxemerk.

De 6,2l V12 werd opgekieteld naar 601 pk, zo'n 30 paarden meer. Daardoor ga je niet alleen een pak sneller gaan maar ook nog eens een pak zuiniger. Het theoretisch verbruik daalde zelfs van 14,1 naar 13,6 liter en co2 stoot je nu ook nog maar 327 gram per kilometer uit. Ondanks de power-upgrade geeft Rolls Royce nog steeds dezelfde 4,7 seconden van 0 naar 100 mee (wat nog steeds indrukwekkende cijfers zijn voor het 2360 kg wegende slagschip).

De V-spec brengt ook een pak meer luxe en uitstraling met zich mee. In het interieur zien we onder andere wat nieuwe V-spec logo's en een nieuwe analoge klok in het dashboard. It's all in the details!

De V-spec rolt standaard op 21 inch half-gepolijst schoeisel en is hij te verkrijgen in vijf verschillende kleuren: Graphite, Black Sapphire, Black Kirsch, Arctic White en Infinity Black. Liever een andere kleur? Geen probleem bij Rolls-Royce, al hangt aan alles een extra prijskaartje vast. De standaard Ghost V-Spec begint vanaf een luttele € 330.820. Je vrouw al overtuigd?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws