Volkswagen werkt aan Jetta Hybrid en Beetle Cabrio, Jetta Coupé komt er niet

We kunnen al uitkijken naar de autoshow van Detroit, zo blijkt. Het magazine Car & Driver pakt uit met nieuws dat Volkswagen daar een hoop vernieuwends zal gaan voorstellen. Zo zou er allereerst een Jetta Hybride worden gelanceerd. Die zou vanaf 2012 verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse markten, of er een Europese variant komt is niet geweten. Onder de kap zou een 1.4 turbocharged benzinemotor schuilen die wordt bijgestaan door een elektrische motor met lithium ion batterijen. Volkswagen heeft vooral de Honda Civic Hybrid in het oog en zal zijn cijfers ook daar toe brengen. De komst ervan werd al eens gesuggereerd, maar lijkt nu officieel te zijn bevestigd.

Verder zou er ook een Beetle Cabrio voorgesteld worden op de New York Autoshow in 2012, een logische uitbreiding van het nieuwe Beelte gamma. De Duitsers stelden in Frankfurt nog het Beetle R concept voor.

Volkswagen zou ook bevestigd hebben dat er geen coupé variant komt van de Volkswagen Jetta. Volkswagen stelde desondanks nog het NCC concept voor in 2010, en dat werd hartelijk ontvangen. Maar blijkbaar ziet Volkswagen er geen brood in.

C&D

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws