Officieel: Volkswagen Golf cabrio keert terug

Volkswagen bouwt opnieuw een cabrio. Het wordt zoawt traditie om telkens een modelgang over te slaan alvorens weer een cabrio te bouwen, de vorige Golf cabrio baseerde zich op de vierde generatie Golf, al was het eerder een facelift van de Golf III cabrio. Nu dus een nieuwe, mét stoffen kap, zonder zichtbare rolbeugel.

Daarmee past hij volgens Volkswagen probleemloos naast de pas vernieuwde Eos coupé-cabriolet. Volkswagen beweert alvast dat de Golf VI cabrio over een kofferruimte van 250 liter beschikt, zelfs met het dak omlaag. Vooraan zien we dezelfde snoet als bij de gewone Golf, achteraan zien we een hertekende kont met LED-achterlichten uit de Golf R. Volkswagen heeft zes motoren in het cabrio-gamma: de 1.2 met 105 pk, de 1.4 TSI met 122 en 160 pk, de 211 pk sterke 2.0 TFSI en een 105 pk sterke 1.6 TDI en 140 pk sterke 2.0 TDI. Zoals bij de berline worden deze motoren aangeboden met vijf- of zesversnellingsbak of in optie met DSG-6 of DSG-7, naargelang de versie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
BePa 10:52
afbeelding van BePa

Niet mis langs buiten !
Wel zonde dat de eigenaars op zo'n verdomd saai en ouderwets interieur moeten kijken. (En wij ook als het dak open staat.)

Karel 19:38
afbeelding van Karel

ik vind hem wel leuk, idd A3 cabrio met VW jasje, maar op de Golf staat hij beter

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws