Mazda toont CX-80: SUV met zeven zitplaatsen… of verrassend veel luxe

Mazda CX-80 teaser 2024

Binnen een kleine week is het zover: dan onthult Mazda eindelijk de CX-80. Dat wordt in essentie een grote broer voor de CX-60, die we inmiddels al twee jaar kennen… Dus waarom deden ze bij Mazda dan zo lang over zijn ontwikkeling? Simpel: omdat de CX-80 veel meer wordt dan gewoon een zevenzits CX-60…

Een tweetal jaar geleden kwam Mazda met een interessante doelstelling naar buiten: het had zijn zinnen gezet op een premiumimago. Daarmee doelde het niet zozeer op dezelfde positie als pakweg BMW of Mercedes, maar wilde het vooral een alternatief gaan vormen voor pakweg Lexus — maar dan liefst een beetje grootschaliger. De nieuwe CX-60 zette daartoe al een stap in de goeie richting want die pakte uit met een piekfijne afwerking en potente aandrijflijnen. Er was echter één iets dat nog ontbrak bij Mazda: een echte luxesloep.

Vlaggenschip met captain chairs

Daar moet binnenkort verandering in komen, want in een korte video bereidt Mazda ons voor op de komst van een nieuwe SUV. Die CX-80 wordt, zoals de naam al doet vermoeden, de grotere broer van de CX-60 en dat lijken de beelden ook te bevestigen. Zo focust het filmpje op de achterzijde van de Mazda waar we een derde zijruitje zien dat een stuk langer lijkt dan dat van de SUV die we al kennen. In de bijgevoegde tekst zegt Mazda dan ook dat de CX-80 bijna vijf meter lang wordt, een wielbasis krijgt van zo’n 3 meter en verkrijgbaar wordt met drie zitrijen, goed voor tot zeven zitplaatsen.

Dat is echter niet het enige dat de Japanners verklappen, want naast die zevenzits versie komt er ook een variant van de nieuwe CX-80 die het op zes zitplaatsen houdt. Waarom je die zou kiezen? Wel, omdat de stoelen op de tweede rij dan heuse captain chairs worden met een aparte middenconsole ertussen in. Dat klinkt dus bijna als Mercedes S-Klasse- of BMW 7 Reeks-materiaal of — jawel — als een alternatief voor iets als een Lexus LS. Mazda spreekt dan ook over de CX-80 als zijn nieuw vlaggenschip, en dat schip gaat voor het eerst te water op 18 april.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Carlos 13:00
Portrait de Carlos

Kijk naar de CX90 voor de Amerikaanse markt en je hebt al serieus globaal beeld wat deze CX80 gaat zijn. Echt schokkende verschillen zullen er niet zijn.
Hopelijk hebben ze wel niet de zelfde achtervering van de CX60. Want daar heb je de kans dat je op en neer botst alsof je achteraan zit in een accordeon bus van de Lijn…

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités