Audi toont complete achterkant Q8 facelift in aanloop naar onthulling

Audi Q8 facelift teaser 2023

Het neusje van Audi’s SUV-zalm gaat straks onder het mes: de Q8. Het model mag gaan rekenen op vernieuwde verlichting voor- en achteraan en vooral van die laatste weten we meteen al hoe die eruit gaat zien. Audi stuurt namelijk nu al schaamteloos zijn complete bilpartij de wereld in.

In 2018 trok Audi zijn SUV-ladder weer een trapje door naar boven. Toen presenteerden ze namelijk de Q8, een auto die zijn formaat en zijn platform dan wel mag delen met de Q7 maar het qua premium-gehalte nog net een beetje hogerop ging zoeken. Premium is echter maar zo leuk als het up-to-date blijft, dus vijf jaar na zijn lancering is de tijd rijp voor een facelift… En die komt op 5 september.

Q8-zonder-e-tron

Toch lijkt Audi niet te kunnen wachten om die te onthullen, want we krijgen nu al de complete achterpartij te zien in een soort virtuele simulatie… Al doen ze dat misschien ook gewoon omdat er niet bijster veel aan te zien is. Zo valt vooral de verlichting op die wel in dezelfde doorlopende behuizing lijkt te zitten als bij het uitgaande model dat je hieronder ziet, maar een nieuw lichtsignatuur krijgt. Dat geeft het geheel een iets slankere en sportievere uitstraling, en Audi belooft dat de koplampen een vergelijkbare verjonging krijgen. Verder lijken de — mogelijks valse, want Audi — uitlaten in een nieuwe diffuser te zitten, maar waar we ons vooral vragen bij stellen zijn de spiegels. Het kan namelijk aan het lichtspel op de afbeelding liggen, maar die lijken bijna slank genoeg om te gaan spreken van spiegelcamera’s à la Q8 e-tron

Audi Q8 pre-facelift 2018

Die elektrische variant halen we er trouwens niet zomaar bij, want de Q8 en de Q8 e-tron zijn niet met elkaar te verwarren. Zo is die laatste een compleet losstaand model dat bij zijn recente facelift een naamswijziging kreeg van gewoon ‘e-tron’ naar ‘Q8 e-tron’. Deze Q8-zonder-e-tron wordt dus voor de duidelijkheid technisch niet verwant, al kan dit alles wel eens betekenen dat we tegen de laatste "Q8" van deze soort ooit aankijken. Audi heeft namelijk al verklapt dat het zijn complete naamgeving verandert, waarbij de elektrische modellen even cijfertjes krijgen en die met verbrandingsmotoren oneven cijfertjes.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités