BMW i5 wordt een beetje M5 dankzij M Performance Parts (2023)

BMW i5 M Performance Parts 2023

Hou je enthousiasme even in toom want nee: op bovenstaande foto zie je geen nieuwe BMW M5. Wel integendeel: je kijkt hier naar een i5, maar niet zomaar een i5. BMW heeft namelijk zijn gamma aan M Performance Parts voorgesteld voor de nieuwe 5 Reeks, en ook de elektrische versie mag daarvan meegenieten.

Hoewel BMW een paar maanden geleden al de nieuwe 5 Reeks én de elektrische i5 onthulde, blijven heel wat Autofans op hun honger zitten. Zo ontbreekt er nog één variant en dat is niet de minste. De BMW M5 wordt namelijk al decennia gezien als één van de ultieme patserbakk… — pardon — sportsedans, dus als je écht indruk wil maken achter het stuur van iets met een 5 op de kont is dat de versie die je moet hebben… Al is er nu een manier om bijna even veel aandacht te trekken met je i5.

Uitlaatpijpen imiteren

BMW heeft namelijk zijn gamma aan M Performance Parts voorgesteld voor de nieuwe 5 Reeks, en daarbij hebben ze zowaar de elektrische variant als paspop gebruikt. Zo komt ons een i5 onder ogen die zijn beperkte ecologische voetafdruk combineert met extra visuele aanwezigheid. Reken bijvoorbeeld op een heuse racestreep op de flank en stoerdere velgdesigns, die naar wens voorzien worden van een matzwarte laklaag. De voorbumper wordt dan weer getrakteerd op een koolstofvezel splitter en achteraan vinden we een diffuser die nog beter een set dubbele uitlaten imiteert. Een spoiler, haaienvinantenne en spiegelkappen uit carbon maken de look af en zij die ook effectief iets aan de prestaties willen doen, kunnen kiezen voor grotere, geventileerde remmerij.

BMW i5 M Performance Parts 2023

De nieuwe M Performance Parts worden beschikbaar via het officiële BMW-dealernetwerk. Daar moeten ze aankomen in oktober dit jaar, net op tijd dus voor de leveringen van de eerste 5 Reeksen en i5’s. Belgische prijzen kleven er momenteel nog niet op de onderdelen, maar voor de nieuwe 5 Reeks zelf betaal je minstens 59.900 euro en voor een i5 73.700 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités