Mitsuoka Himiko is MX-5 met Morgan Aero 8-snoet

Mitsuoka Himiko 2023

Kom terug, Fiat 124! Alles is vergeven en vergeten!

Dat Japanners prettig gestoord zijn, hoeven we je al lang niet meer te vertellen. Neem nu Mitsuoka, een merk dat er de gewoonte van maakt om alles wat enigszins Japans is om te bouwen tot alles wat enigszins klassiek is. Een kei car met de snoet van de Jaguar Mk II bijvoorbeeld, of in het geval van de Himiko: een Mazda MX-5 met de snoet van een Morgan Aero 8.

Mitsuoka Himiko 2023

Mooie huurmoordenaar

Mitsuoka is daarmee lang niet aan zijn proefstuk toe, maar de Himiko is wel volledig klaar voor jaargang 2024. De naar eigen zeggen “mooie huurmoordenaar” krijgt onder meer een herziene gewichtsverdeling die met een 48:52-verhouding bijna ideaal is, en een aangepaste luchtgeleiding voor meer neerwaartse druk op de neus en dus een betere rechtuitstabiliteit.

Voor de rest leent de Mitsuoka Himiko volop van de Mazda MX-5. Ook de aandrijflijn: de atmosferische 1.5-viercilinder van 132 pk ken je uiteraard van de Japanse roadster bij uitstek, die in deze Himiko wel wordt gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Automatische airco, zetelverwarming, cruise control en een cd/dvd-speler met tv-functie zijn standaard, voor de rest heb je keuze uit zeven koetswerkkleuren. En dat voor een prijs van 6.787.000 yen, oftewel iets meer dan 43.000 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Edison 21:24
Portrait de Edison

Wauw heel knap. Mogen ze van mij direct naar Europa brengen.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités