Nieuwe Skoda Superb en Kodiaq in beeld: wintertests afgerond [VIDEO]

Skoda Superb & Kodiaq 2023 wintertests

Er zitten heel wat nieuwe Skodae aan te komen; zo veel dat de Tsjechen ze gewoon in paren aan het testen zijn. Als eerste koppel werden de nieuwe Superb en Kodiaq naar de poolcirkel gestuurd om er te bewijzen dat ze bestand zijn tegen de strengste winters. En jawel: daar zijn beelden van.

Een paar weken geleden pakte Skoda groots uit. Toen liet het merk namelijk doodleuk weten dat ze ons tussen nu en 2026 met maar liefst 11 nieuwe modellen en updates gaan bombarderen. Het merendeel daarvan zijn natuurlijk elektrische crossovers, al betekent dat niet dat zij die nog zweren bij verbrandingsmotoren binnenkort niet meer bij Skoda terecht kunnen. Sterker nog: zelfs in hun grootste segment krijgt die doelgroep straks nog de keuze uit twee koetswerkvormen.

Stekkertest in de vrieskou

Skoda heeft namelijk een collectie foto’s gedeeld waarop twee nieuwe modellen in camouflage te zien zijn. Meer specifiek gaat het om nieuwe generaties voor de Superb en de Kodiaq, die stevig aan de tand worden gevoeld in het hoge noorden. Of liever: “werden gevoeld”, want de constructeur laat weten dat beide modellen de tests met succes hebben afgerond. Eén van die tests bestond er trouwens in om het elektrische rijbereik van de plug-inhybride versies te bepalen in temperaturen tot 30 graden onder het vriespunt, want inderdaad: beide Skoda’s komen er met een stekker.

Meer details laten de Tsjechen momenteel nog niet los, al hoef je ook niet al te veel verrassingen te verwachten. Zo zouden de twee modellen zich onderhuids baseren op een geüpdatete versie van het bekende MQB-platform, wat doet vermoeden dat ze enigszins herwerkte exemplaren van de huidige motoren onder de kap zullen hebben. Daarnaast mag je bij de Superb nog steeds rekenen op een berline, naast de break die we hier in camouflagepak te zien krijgen. Zowel de Kodiaq als de Superb worden onthuld in de herfst van dit jaar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités