Abt perst 760 pk uit Audi RS 6 als Legacy Edition (2023)

Audi RS 6 Abt Legacy Edition 2023

De Audi RS 6 is een kanon van een break, maar wat als zijn 630 pk’s nog niet voldoende zijn om jouw honger naar snelheid te stillen? Dan is er altijd nog Abt, een tuner die zich zowat specialiseert in alles Audi. Zij hebben nu een pakketje klaar dat nog net wat meer vermogen toevoegt dan hun gewoonlijke RS 6-behandeling.

In 2002 toonde Audi zich eens van zijn gekste kant, en onthulde het de RS 6. Dat was in essentie een A6 van de tweede generatie waar de sportieve Quattro-afdeling een geblazen V8 en — hoe kan het ook anders — hun iconische vierwielaandrijving tegenaan schroefden. Een jaartje later, in 2003, kreeg tuner Abt die eerste RS 6 al in handen en hetzelfde gebeurde de komende 20 jaar met elke nieuwe generatie die Audi van de kracthpatser ontwikkelde. Om dat te vieren, geeft Abt zijn huidige upgrade voor de RS 6 nu nog een extra duwtje in de rug.

Extra pk’s, extra koolstofvezel

Dit is namelijk de RS 6 Legacy Edition, en die neemt geen genoegen met de 630 pk die Audi hoogstens uit zijn RS 6 haalt noch met de 740 pk van Abts reguliere upgrade. In de plaats daarvan voeren een nieuwe turbo en intercooler het vermogen op tot maar liefst 760 pk, goed voor een 0-naar-100-sprintje in 3,1 seconden. Verder zet Abt ook de ophanging op punt en monteert het natuurlijk het nodige visuele vertoon, te beginnen met een koolstofvezel luchthapper specifiek voor deze Legacy Edition. Daarnaast mag je ook rekenen op gekende zaken zoals de enorme splitter onder de voorbumper, een aangepaste diffuser, zijskirts en een nieuwe spoiler.

Audi RS 6 Abt Legacy Edition 2023

Het koppelcijfer hebben we hierboven nog niet vermeld, en dat is omdat het afhangt van wat voor RS 6 je bij Abt binnenbrengt. Zo halen de tuners 920 Nm koppel uit het reguliere model maar krijg je wel 980 Nm indien je vertrekt van een RS 6 Performance. In beide gevallen steigeren de paardenkrachten wel tot 760 stuks, waarmee deze Legacy Edition de op één na sterkste RS 6 ooit is na de RS 6-R 125 Jahre met zijn 800 pk. Die upgrade is echter niet meer verkrijgbaar, terwijl Abt dit nieuwste pakketje wel nog in een oplage van 200 stuks aanbiedt. De prijs: 102.600 euro… Exclusief de donor-RS 6, wel te verstaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités