Nu ook topless: dit is de Aston Martin DBS 770 Ultimate als open ‘Volante’ (2023)

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante 2023

Aston Martin toont nu écht de allerlaatste variant van zijn DBS, en die is net op tijd voor de zomer. Dit is namelijk de DBS 770 Ultimate Volante, de cabrioversie van de eerder onthulde DBS 770 Ultimate. En als zijn gladde looks je al in zwijm doen vallen, hebben we slecht nieuws voor jou…

Een paar maanden geleden nam Aston Martin afscheid van zijn DBS, en dat deden ze in stijl. Zo toonden ze een gelimiteerde ‘770 Ultimate’-variant die het vermogen van zijn V12-motor niet alleen hoger opdreef dan ooit tevoren, maar ook sportiever afgestelde ophanging en besturing mee kreeg. Dat afscheidsnummer zou er zowel in coupé- als cabrioletvorm komen, maar voorlopig kregen we alleen die eerste te zien… Tot nu.

Configureerbaar maar onbereikbaar

Dit is namelijk de Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante, en naast een nog langere naam krijgt die ook een inklapbaar dak mee. Haal je dat dak binnen, dan beschik je over een auto met een lijnenspel waar wat ons betreft de coupéversie niks tegen is. Verder blijft de auto op technisch vlak echter identiek aan een DBS 770 met vast dak. Reken dus op — je raadt het al — 770 pk en 900 Nm koppel uit de 5.2-liter V12-motor, waarmee deze Volante naar de 100 km/u snelt in 3,6 seconden. Daarnaast krijgt de opper-Aston ook grotere luchthappers in de voorbumper en in de motorkap, een andere splitter en natuurlijk die knappe 21-inchvelgen met meer spaken dan je ooit zal kunnen tellen.

Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante 2023

Aston Martin bouwt deze open Volante-versie van de DBS 770 Ultimate in een oplage van 199 stuks, naast de 300 coupés. Hoewel het de eerste keer is dat we de cabrio te zien krijgen, is ook die echter al helemaal uitverkocht. Je kan er dus naar fluiten als je een nieuw exemplaar op je naam wilde zetten, al mag je wel dromen. Daarom verschijnt de DBS 770 Ultimate Volante wel nog even in zijn configurator, waar je naar believen je onbereikbare Aston Martin mag samenstellen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités