Jeep toont facelift voor Wrangler op New York Auto Show (2023)

Jeep Wrangler US Facelift 2023

De New York Auto Show is aan de gang, en dat is het moment bij uitstek voor Amerikaanse constructeurs om nieuwigheden voor te stellen. Zo ook Jeep, dat daar uitpakt met een gefacelifte variant van zijn iconische Wrangler. Op een Europese update is het wachten tot later dit jaar, maar we kijken toch al even mee.

Hoe charmant we hem ook vinden; de Jeep Wrangler heeft wat weg van een vreemde eend. In een markt van terreinwagens die steeds meer de luxevlag zwaaien — we kijken naar jou, Land Rover Defender — houdt de Jeep toch vast aan zijn spartaanse roots. Het model mag in onze contreien namelijk wel uitsluitend verkrijgbaar zijn als plug-inhybride, maar rijden met een Wrangler is altijd een beetje een reis terug in de tijd. Toch zit er nog toekomst in het model, en dat maakt Jeep nu duidelijk op het autosalon van New York.

Europa volgt later

Daar hebben de Amerikanen namelijk een facelift onthuld voor de Wrangler, al moet je wel goed opletten om de verschillen te spotten. Dat geldt met name van buitenaf waar we het moeten stellen met een compacter getekende grille en wat nieuwe velgdesigns, al spot de aandachtige Autofan ook een in de voorruit geïntegreerde antenne die het klassieke exemplaar boven het spatbord vervangt. Binnenin zijn de wijzigingen echter van een meer opvallende aard, of toch indien je onze huidige Wrangler voor de geest kan halen. Zo kijkt de bestuurder aan tegen een vernieuwde tellereenheid terwijl er een nieuw infotainmentscherm van 12,3 inch bovenin het dashboard pronkt.

Jeep Wrangler US Facelift 2023

Op motorisch vlak blijft alles bij het oude, met keuze uit een V8, een V6, een viercilinder en natuurlijk de plug-inhybride. Daar hebben wij Europeanen echter weinig boodschap aan, want enkel die laatste is bij ons nog verkrijgbaar. Het gaat hier dan ook om een facelift die momenteel voorbehouden is voor de Noord-Amerikaanse markt, al belooft Jeep wel Europees nieuws te onthullen in het vierde kwartaal van dit jaar. Iets zegt ons dus dat we dan een gelijkaardige update voor de Wrangler mogen verwachten voor onze contreien.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités