Vergroening op z’n best: Audi experimenteert met planten voor je autointerieur

Audi Car Plant 2023

Elke woonkamer ziet er beter uit nadat je er een paar planten in hebt verspreid, dus zou hetzelfde principe ook werken voor je autointerieur? Audi ziet alvast geen reden waarom niet, en ontwikkelt de eerste ‘car plant’ ter wereld. En voor het geval je het idee al afschrijft: ze willen het stukje groen ook echt op de markt brengen.

Je hebt het vast al gemerkt, maar autointerieurs worden er niet gezelliger op. Waar je vroeger namelijk nog in een kwalitatieve leren stoel van de warmte van je transmissietunnel zat te genieten, vind je tegenwoordig vooral vegan materialen in een klinisch minimalistische leegte terug. Om te vermijden dat automobilisten die leegte gaan opvullen door van die knikkende hondjes of beeldjes van Hula-danseresjes op hun dashboards te monteren, is Audi dan maar met zijn eigen decoratie beginnen experimenteren. En die is natuurlijk lekker milieubewust.

24% is voorstander

De Duitsers zijn namelijk op het lumineuze idee gekomen om echte planten in hun autointerieurs te gaan integreren. Zo hebben ze naar eigen zeggen ’s werelds eerste ‘car plant’ ontwikkeld, waarbij het vetplantje geleverd werd door bloemenhuis Daniel Ost en het potje door Audi vervaardigd werd uit gerecycleerd plastic. De opstelling werd door een Belgisch team uitgewerkt om te passen in de nieuwe Q8 e-tron, waarbij een groot Audi-logo bovenop het dashboard geplaatst zou worden als basis. Je plant zou dan een plekje vinden in de vierde ring, waar het hopelijk stevig genoeg vast zal zitten om het onmiddellijk beschikbare koppel van de gemiddelde EV te overleven.

Audi Car Plant 2023

Voorlopig gaat het nog maar om een wild idee, maar Audi zegt plannen te hebben om iets dergelijks ook echt op de markt te brengen. Dat staven ze ook met de nodige cijfers, want ze ondervraagden 2.000 vermoedelijk best verbaasde Belgen naar hun florale voorkeuren op vlak van autointerieurs. Daaruit bleek dat 24% van de bevraagden eigenlijk wel open staat voor meer natuur in hun interieur, en bij hipsters onder de 35 jaar groeide dat cijfer zelfs tot 43%. Nu maar hopen dat die er ook allemaal aan denken om het arme ding af en toe een beetje water te geven.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Adriaan 18:28
Portrait de Adriaan

En dan moet je op het werk uitleggen waarom er een bloempot chirurgisch verwijderd is van tussen uw kaken tijdens uw weekend, omdat de airbag een vetplant tegen uw gezicht geschoten heeft :p

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités