Deze nieuwe Mazda krijgt een 345 pk sterke zescilinder turbobenzine

Mazda CX-90

... maar natuurlijk komt hij niet naar Europa. Mazda heeft de nieuwe CX-90 aangekondigd voor eind januari, het nieuwste vlaggenschip van het merk voor Noord-Amerika. Die krijgt de krachtigste motor ooit in een Mazda in de vorm van een nieuwe zescilinder op benzine. Al is er ook een troostprijs voor ons.

Mazda is duidelijk bezig met een opmars richting het premium segment. Het eerste wapenfeit daarvan was de CX-60 die afgelopen jaar werd gelanceerd, met een plug-in hybride aandrijflijn én een fiscaal totaal oninteressante 3,3 liter zes-in-lijn diesel met amper 200 pk. Binnenkort komt het Japanse merk echter met een nieuw vlaggenschip: de CX-90, een grote SUV met drie zitrijen én de krachtigste motor ooit in een productiewagen van Mazda.

Troostprijs

Die motor is een nieuwe 3,3 liter-benzinemotor, eveneens met zes cilinders in lijn, met ook nog eens een turbo. Dat zorgt voor een mooie 345 pk en 500 Nm, vermogen dat naar de vier wielen wordt verdeeld, maar met de nadruk op de achterwielen. De motor krijgt een mild hybride ondersteuning om het verbruik te drukken en zou een "bevredigende" uitlaatklank moeten krijgen. Momenteel krijgen we enkel nog een kleine teaser te zien, eind januari wordt de CX-90 volledig voorgesteld.

Mazda CX-90

Wat dan de troostprijs is voor wij Europeanen? Nog in 2023 zal Mazda ook met de CX-80 komen, eveneens een SUV met drie zitrijen met de CX-60 als basis. En die krijgt, naast de plug-in hybride versie en de zescilinder diesel, ook een 3 liter-zescilinder benzinemotor met Skyactiv-X-technologie. Een zwanenzang, want vanaf 2025 komen de nieuwe elektrische modellen van het merk op de markt. Zou jij er de BMW X5 voor laten staan?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Jos D. 17:59
Portrait de Jos D.

Ik wacht gewoon op de nieuwe Mazda 6 met diezelfde motoren. SUV's zijn voor mietjes :-)

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités