Officieel: Nissan vernieuwt de GT-R nog een keertje (2023)

Nissan GT-R MY2024

Helaas, nog geen nieuwe generatie Nissan GT-R, maar het Japanse merk heeft zijn bejaarde sportwagen wel nog een update gegeven voor de thuismarkt. Daarbij krijgt het gewone model een iets gladdere neus, terwijl de Nismo er extra bruut blijft uitzien.

De Nissan GT-R lijkt een levenselixir te hebben genomen, want al in 2007 kwam de Japanse sportcoupé op de markt om aan de hielen te bijten van de Porsche 911 Turbo voor het geld van een BMW M3. Intussen is het model al talloze keren gefacelift of geüpdatet, maar de oude basis bleef bestaan omdat Nissan niet lijkt te kunnen beslissen wat ze met de nieuwe moeten doen. Vandaag kan je het huidige model niet meer nieuw bestellen in België, maar in thuisland Japan zit de GT-R wel nog gewoon in het gamma. Sterker nog: Nissan heeft het model opnieuw voorzien van een nieuwe neus voor modeljaar 2024.

T-Spec of Nismo?

De vernieuwde Nissan GT-R heeft zoals gezegd een nieuwe neus gekregen, met een iets gladdere voorbumper met een cluster aan LED-dagrijverlichting aan elke kant en verticale spijlen in de grille die doorlopen tot in het onderste radiatorrooster. Het geeft de GT-R een meer X-vormige neus, waar je voordien eerder over een pijlvorm zou kunnen spreken. De aanpassingen zouden voor meer downforce moeten zorgen zonder de stroomlijn aan te tasten. Aan boord moet je kunnen genieten van een soepelere wegligging en minder lawaai.

Althans, dat is het geval in de reguliere versies, zoals de Premium Edition T-Spec op de foto's. De Nissan GT-R Nismo doet er opnieuw een schepje bovenop qua prestaties door de ophanging opnieuw bij te schaven, de aerodynamica nogmaals te optimaliseren en een sperdifferentieel aan de vooras te monteren. Aan boord zien we flinterdunne carbon racestoelen. Er is ook een Nismo Special Edition, met gebalanceerde motoronderdelen en een 'naakte' carbon motorkap met koelsleuven. Het vermogen blijft echter ongewijzigd: 570 pk in de 'gewone' GT-R, 600 pk in de Nismo. Jammer dat hij niet naar België komt? Ja, eigenlijk wel.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités