Mercedes EQS nu tot in de puntjes personaliseerbaar met Manufaktur-gamma

Mercedes EQS Manufaktur 2022

Mercedes voegt nog een modelletje toe aan zijn Manufaktur-gamma, dat zich bezighoudt met personalisatie op maat. Dat kan nu namelijk ook voor de EQS, en daarmee bereiken de Duitsers een kleine mijlpaal. Zo is dit de eerste elektrische auto die je bij Mercedes dermate kan laten personaliseren.

Ieder premiummerk heeft zijn overtreffende trap nodig, en die komt er doorgaans in de vorm van een personalisatieafdeling. Zo heb je bij Bentley Mulliner, kan je de Range Rover van je dromen samenstellen in de SV-catalogus en beschikt ook Lexus sinds kort over een Bespoke Build-programma. Mercedes stampte vorig jaar dan weer zijn Manufaktur-afdeling uit de grond, die een sausje naar wens goot over de G-Klasse, de S-Klasse, de CLS en de AMG GT 4-Door. Uit die knappe line-up ontbrak echter nog een zuiver elektrisch model.

Elektrificeren in stijl

Daar komt nu verandering in, want Mercedes voegt zijn EQS toe aan het Manufaktur-aanbod. Dat maakt nog eens negen extra lakkleuren beschikbaar voor de EV, waaronder het vintageblauw dat je doet terugdenken aan je tergend trage 200D uit de 80’s. Binnenin krijgt de EQS hetzelfde interieurpakket als de S-Klasse, ook wanneer je de auto per sé met de sportievere AMG-Line-zetels wil. Daarbij wordt de cabine tot op het stuurwiel bekleed met nappaleder in één van vijf kleuren, dat aan de stoelen vastgestikt wordt in een klassiek ruitjespatroon. Tot slot krijgt iedere Manufaktur-klant een setje hoogpolige tapijten mee waarin de driepuntige ster geborduurd wordt.

Mercedes EQS Manufaktur 2022

Mercedes maakt van de gelegenheid gebruik om drie nieuwe tinten leer aan zijn gamma toe te voegen: tabaksbruin, mysticrood en roségrijs. Ook die maken dus deel uit van het Manufaktur-aanbod voor de EQS, dat vanaf vandaag tot je beschikking staat. Tegen een prijs, wel te verstaan, maar die krijg je pas te horen nadat de dealer je ideale auto samengesteld heeft.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités