Eindelijk een Giulia Coupé: Alfa Romeo en Zagato plagen met 'Giulia SWB'

Alfa Romeo Giulia SWB Teaser 2022

Geloof het of niet, maar de Giulia krijgt zeven jaar na zijn lancering toch nog een nieuwe carrosserievariant. Daarvoor heeft Alfa Romeo de hulp van Zagato ingeroepen, een befaamde koetswerkbouwer die al eerder Alfa’s mocht vormgeven. Het resultaat laat zich al deels zien in een reeks teaserplaatjes.

Wanneer Alfa Romeo in 2016 de Giulia ter wereld bracht, leek dit de ideale basis voor een uitgebreid gamma. Zo smeekten Alfisti om een break- of coupévariant, maar het enige gezelschap voor de Giulia kwam lange tijd in de vorm van de gelijkaardig gelijnde Stelvio-SUV. Plannen voor een break waren er namelijk nooit, en het idee van een coupé leek van tafel zodra Stellantis het merk in zijn rangen had gesloten… Of niet?

Volledig hertekend

Er is namelijk een uitgebreide collectie plaagplaatjes over een ‘Giulia SWB’ verschenen op Instagram, en niet zomaar op gelijk welk profiel. Het is zelfs niet Alfa Romeo die met de beelden uitpakt, maar wel carrosseriebouwer Zagato. Het ziet er dan ook naar uit dat er meer aan de hand is dan ‘gewoon’ een coupéversie van de Giulia, want het lijnenspel verschilt grondig. Dat begint al bij de verlichting, die achteraan beperkt blijft tot een glooiende LED-strook en vooraan verwerkt zit is iets dat lijkt op een enorm radiatorrooster. Ook op de flanken lijken er meer luchthappers te verschijnen, die waarschijnlijk extra koeling bieden voor de gekende biturbo-V6 die uit de Quadrifoglio-modellen overgenomen lijkt.

Alfa Romeo Giulia SWB Teaser 2022

Verder zien we twee koolstofvezel kuipstoelen in een cabine die ook maar twee deuren lijkt te hebben, en de ‘SWB’-naam — kort voor ‘Short Wheel Base’ — doet vermoeden dat de coupé over het algemeen ook korter wordt. Hoewel de auto naar alle waarschijnlijkheid dus wel verder bouwt op de basis van de Giulia, lijkt het erop dat de gelijkenissen daar eindigen. Zagato noch Alfa Romeo zelf laten weten wanneer we het geheel voorgeschoteld krijgen, maar aan de plaagplaatjes te zien is de auto zowel vanbinnen als vanbuiten klaar om aan de wereld getoond te worden. Voor de dag ermee, Alfa!

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
FLP 10:44
Portrait de FLP

Wat het ook wordt, betaalbaar zal het niet zijn. Gelimiteerd waarschijnlijk wel.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités