Honda Civic Type R: dit kost de snelste voorwielaandrijver van het moment (2022)

Honda Civic Type R Prijs 2022

Het is gedaan met plagen: Honda heeft alle geheimen vrijgegeven over zijn nieuwe Civic Type R. Zo wisten we al dat hij de krachtigste VTEC-turbomotor ooit krijgt, maar leren we nu ook hoe krachtig die wordt. Bovendien maakt de hothatch zijn intrede in de configurator, zodat je ook weet hoeveel geld je ervoor opzij moet zetten.

Liefhebbers die op hun oude Civic Type R zijn uitgekeken, hebben het waarschijnlijk wel gehad met Honda’s eindeloze plaagstoten. Al meer dan een jaar krijgen die namelijk gecamoufleerde beelden en beloftes naar hun hoofden geslingerd over de volgende generatie van hun favoriete hothatch, zonder ooit het volledige plaatje te mogen bewonderen. Zelfs bij de officiële onthulling van de nieuwe Type R mochten we het vermogen nog niet weten, laat staan het prijskaartje… Tot nu.

Honda voor BMW-geld?

De nieuwe Honda Civic Type R staat sinds vandaag namelijk in de configurator, waar je hem naar smaak kan samenstellen vanaf 55.000 euro. Daarmee is hij maar een fractie goedkoper dan de nochtans vierwielaangedreven Volkswagen Golf R en zelfs iets duurder dan de basis-BMW M135i xDrive, al loont het ook om even te kijken wat je voor die prijs allemaal krijgt. Zo biedt iedere Civic Type R standaard een digitaal bestuurdersdisplay, een achteruitrijcamera, een volledig uitgerust infotainmentsysteem en adaptieve cruise control, net als LED-verlichting, 19-inchvelgen en de driedubbele uitlaat. Eigenlijk is het eenvoudiger om op te sommen wat niét standaard is, want de enige zaken die je kan toevoegen zijn het ‘Carbon Pack’ dat voor 4.000 euro een aantal interieur- en exterieurdelen in koolstofvezel steekt en het ‘Illumination Pack’ dat wat sfeerverlichting toevoegt voor 1.500 euro.

Honda Civic Type R Prijs 2022

Ook de motor is trouwens het vermelden waard, want we weten eindelijk hoe deze Civic Type R het ronderecord voor voorwielaandrijvers op het Suzuka-circuit op zijn naam heeft weten te zetten. Het 2.0-liter VTEC-turboblok produceert namelijk 329 pk en 420 Nm koppel, die als vanouds langs een manuele zesbak passeren. De Honda accelereert ermee naar de 100 km/u in 5,4 seconden, en gaat door tot een top van 275 km/u. Dat enorme vermogen is ook de reden waarom we de Type R hierboven enkel met vierwielaangedreven modellen kunnen vergelijken, want geen enkele andere voorwielaangedreven hothatch is momenteel even sterk. Of die uitspraak dan 55.000 euro waard is, laten we aan jou over.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités