“Elektrische SUV met grootste rijbereik”: Lucid plaagt met Gravity

Lucid Gravity teaser 2022

Het kersverse Lucid is met de teasercampagne voor zijn tweede model begonnen. Die zal als ‘Gravity’ door het leven gaan, en neemt de vorm aan van een SUV. De Gravity wordt echter niet zomaar een SUV, maar wel de elektrische SUV met het grootste rijbereik ter wereld. Lees je mee, Tesla?

Lucid Motors bestaat stiekem al sinds 2007, maar behoeft toch enige introductie. De constructeur verscheen namelijk pas op onze radar in 2016, wanneer ze de Air aan de wereld voorstelden. Het zou echter nog jaren duren vooraleer de eerste klanten hun exemplaar zouden ontvangen, en dat gebeurde eind 2021. Tijd genoeg dus voor Lucid om aan zijn tweede model te beginnen, en dat wordt deze Gravity.

Enkel Air komt verder

In tegenstelling tot de lage Air wordt deze Gravity een SUV, en ook geen kleintje. Lucid belooft namelijk tot zeven zitplaatsen, en een Amerikaans merk zijnde zullen ze die waarschijnlijk ook niet verpakken in een zo compact mogelijke koets. Veel meer details geeft de constructeur nog niet vrij over zijn Gravity, behalve dat hij de elektrische SUV met het grootste rijbereik ter wereld moet worden. Daarmee moet hij dus modellen als de Tesla Model X, Mercedes EQS SUV en Audi Q8 e-tron achter zich laten, EV’s die flirten met de 600 en soms zelfs 700 kilometer. Verder dan de 837 kilometer van de Air zal deze Gravity echter niet komen, want dat is en blijft de elektrische auto met het grootste rijbereik ter wereld. Volgens Lucid wordt deze SUV dan ook de EV met het op één na grootste rijbereik ter wereld.

Lucid Gravity teaser 2022

Die Air mag in de VS dan wel al klanten bereikt hebben, in onze contreien zitten we er nog steeds op te wachten. Zo beloofde Lucid eerder al dat de eerste Europese kopers hun Air omstreeks midden dit jaar zouden ontvangen, maar wij hebben er alleszins nog geen gespot op onze wegen. Ook deze Gravity zou normaal gezien onze kant uit komen, al belooft Lucid op latere datum te onthullen wanneer dat zal zijn. Voor de Amerikaanse markt kreeg de SUV echter wel al een lanceringsdatum: in 2024 moet hij er verkrijgbaar zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités