Toyota RAV4 krijgt sportieve ambities met GR Sport-versie (2022)

Toyota RAV4 GR Sport 2022

Toyota trekt zijn sportief getinte GR Sport-lijn door naar de hoger geplaatste modelletjes — letterlijk. Of de RAV4 daar dan ineens een soort hoogpotige GR Yaris van wordt betwijfelen we, maar qua looks kan het dynamische pakketje alvast tellen.

BMW heeft zijn M-afdeling, bij Mercedes spreken ze van AMG en Toyota hoest sinds een paar sportieve modelletjes op onder de noemer Gazoo Racing. Om daar een GR Supra, GR Yaris of GR86 te gaan shoppen moet je al aardig wat gebruiksgemak willen opofferen, maar gelukkig kan je de doodnormale Toyotae tegenwoordig ook bestellen met een pakketje aan GR-geïnspireerde looks. Die zagen we eerder al op onder andere de Yaris, de Yaris Cross en zelfs de Hilux, en nu mag ook de RAV4 zijn trainingpak aantrekken.

Meer dan uiterlijk vertoon

Dat trainingpak begint al bij de sloffen, want de recent vernieuwde RAV4 wordt voor de gelegenheid voorzien van zwarte 19-inchvelgen. Daarnaast krijgt hij een specifieke grille met een mesh die bestaat uit zwarte, verweven G'tjes, en steekt al de rest wat anders chroom is in het zwart. Binnenin verwerkt Toyota dan weer de nodige suède en GR-logootjes in de bekleding, maar de GR Sport-aankleding houdt het niet enkel op uiterlijk vertoon. Zo vind je achter zijn velgen een stevigere sportophanging om de SUV wat strakker door de bocht te doen sturen.

Toyota RAV4 GR Sport 2022

Op motorisch vlak blijft alles dan weer bij het oude, waardoor je de GR Sport-versie kunt combineren met de gewoonlijke zelfopladende hybride of plug-inhybride aandrijflijnen. Die eerste biedt 218 pk, of 222 pk als vierwielaandrijver, terwijl de stekkerhybride een toch al noemenswaardige 306 pk naar zijn vier wielen stuurt. Als GR Sport vind je de RAV4 al bij de dealers vanaf het einde van deze maand.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités