Volvo plaagt met eerste stukjes elektrische EX90

Volvo EX90 Interieur 2022

Binnen een drietal weken gaat bij Volvo het doek van de EX90, de zuiver elektrische opvolger van de XC90. De plaagmachine draait dus op volle toeren in Zweden, en hoest daarbij wat eerste beelden van een duurzaam interieur op.

Volvo staat aan de vooravond van een kleine revolutie, en die begint met de EX90. Die moet de XC90 namelijk doen vergeten met zijn competente en uitsluitend elektrische aandrijflijn, met dank aan het nieuwe SPA2-platform dat ook onder de zopas onthulde Polestar 3 schuilt. Die aandrijflijn is echter niet het enige duurzame aan de EX90, of toch als we de jongste plaagstoot van Volvo's marketingafdeling erop mogen geloven.

PET-flessen en FSC-certificaten

Duurzaamheid maakt namelijk deel uit van de nieuwe luxe, leert Volvo's ontwerpdirecteur ons in het meegeleverde filmpje. Daarom verwerken de Zweden bijvoorbeeld enkel zogenaamd FSC-gecertificeerd hout in de cabine en hebben ze 'Nordico' ontwikkeld, een nieuwe stof die bestaat uit gerecycleerde PET-flessen verweven met allerhande organisch materiaal dat ze gingen sprokkelen in de Scandinavische bossen. De zetelbekleding van de nieuwe EX90 zou eruit bestaan, of tenminste in bepaalde versies. Volvo verklapt namelijk ook dat je het interieur zal kunnen configureren in zeven sferen, waar de hele cabine dan op afgestemd is om telkens een rustgevend geheel te creëren. En laat de rest van de autosector dan maar allemaal agressief ogende modellen uit de grond stampen...

Eerder leerden we al dat de EX90 ook dat andere Scandinavische ideaal hoog in het vaandel blijft dragen: veiligheid. Zo moet de nieuwkomer Volvo's veiligste auto ooit worden met dank aan zijn geïntegreerde Big Brother die je laat weten wanneer je er niet helemaal met je hoofd bij bent. Wat de EX90 nog allemaal in petto heeft leren we op 9 november, wanneer het doek eraf gaat.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités