Peugeot elektrificeert verder: nieuwe hybrideversies voor 3008 en 5008

Peugeot 3008 5008 hybride 2022

Peugeot heeft zichzelf een nieuw doel vooropgesteld: volgend jaar moet er van elk model een geëlektrificeerde versie in de cataloog staan. Daarom lanceren ze onder andere een nieuwe hybride aandrijflijn voor de 3008 en 5008, en die kiest het midden tussen mildhybride en full hybrid.

Het staat in de stenen gegrift: vanaf 2030 is Peugeot zuiver elektrisch in Europa. Nu heeft de constructeur zichzelf echter nog een iets vroegere deadline opgelegd, want vanaf volgend jaar wil het van iedere personenwagen een versie in zijn gamma die tenminste deels onder stroom staat. Stiekem staan ze daarin al best ver, want enkel de 5008 is er alleen nog met verbrandingsmotoren. Daar komt nu dus verandering in met deze nieuwe al-dan-niet-mildhybride versie.

Hybride wat?

Met ingang van volgend jaar worden de 3008 en 5008 namelijk voorzien van een aandrijflijn die volgens Peugeot een PureTech-benzinemotor — de naam die ze tegenwoordig op hun 1.2-literblokjes kleven — combineert met een 48 volt-accu en een elektromotor in de transmissie. Daarmee zouden de auto's zichzelf zuiver elektrisch kunnen aandrijven zoals een 'full hybrid' à la Toyota Corolla, al is de elektrische range wel beperkt tot één kilometer en is het dus moeilijk om de er die term aan te hangen.

Het hele principe doet enigszins denken aan de hybride aandrijflijn van de Alfa Romeo Tonale, de Jeeps Renegade en Compass en de Fiats 500X en Tipo, waar we eerder al moeite hadden om een precieze naam op het hybrideconcept te kleven. Toch zou het om een andere motor gaan want Peugeot verkondigt dat ze het eerste merk van het Stellantis-concern zijn die met deze aandrijflijn mag uitpakken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités