Officieel: Alpina XB7 is opgepompte BMW X7 (2022)

Alpina XB7 2022

Alpina heeft alle details over de XB7 vrijgegeven, zijn interpretatie op de recent vernieuwde BMW X7. Reken dus op hetzelfde front met twee gezichten, maar ook op flink wat meer vermogen.

Komt BMW met een (ver)nieuw(d) model, dan mag je erop rekenen dat de dames en heren bij Alpina paraat staan om er een pikant sausje over te gieten. Dat gaat tegenwoordig snel, want sinds begin dit jaar heeft BMW Alpina officieel in zijn rangen gesloten als huistuner. Amper 24 uur nadat we de smaakgevoelig vernieuwde BMW X7 te zien kregen, konden de tuners dus al uitpakken met een paar beeldjes van hun eigen versie. Over die XB7 leren we nu voor het eerst alle details.

Mildhybride monster

Dat begint al bij de motor, want daar hangt een kleine saga aan vast. Zo kreeg de BMW X7 bij de facelift niet alleen een paar gestileerde LED-wenkbrauwen, maar ook een vernieuwde biturbo-V8 voor zijn topversie, de M60i xDrive. Die mildhybride 4.4-litermotor vinden we nu ook terug in het vooronder van de Alpina XB7, al levert die daar wel wat meer dan de gewoonlijke 530 pk en 750 Nm koppel.

Alpina XB7 2022

Zo schopt het opgepompte blok het hier tot 621 pk en 800 Nm koppel, waarvan 12 pk afkomstig is van de mildhybride starter-generator – bedankt, milieu. De vernieuwde V8 wordt gekoppeld aan een achttraps automaat die door ZF aangepast werd om met de oerkracht van deze Alpina-versie te kunnen omgaan. En dat doet hij blijkbaar best goed: het gevaarte spurt naar de 100 km/u in 4,2 seconden en gaat door tot een topsnelheid van 290 km/u. Niet verkeerd voor een SUV van bijna 2,8 ton...

(Nog meer) opvallen

Ook naast die motor hebben de tuners het een en ander aangepast om tot deze XB7 te komen. Zo krijgt de auto Alpina's Sport Suspension mee, die enerzijds een zekere mate van comfort moet verzekeren terwijl de auto naar wens toch 4 centimeter dichter tegen het asfalt kan gelegd worden. Verder krijgt de getunede X7 zijn eigen, roestvrijstalen uitlaatsysteem en krachtige remmerij van Brembo om het ding ook veilig van 290 naar 0 km/u te laten gaan.

Alpina XB7 2022

Over het uiterlijk hadden we het al, en in de tussentijd is die snuit er niet subtieler op geworden. Vooral de lagere bumpers en de verlichting in de enorme grille – die de reguliere X7 M60i trouwens ook krijgt – doen de Alpina opvallen. Van de zijkant herken je hem dan weer aan zijn 21-inchvelgen, al kan je naar wens doodleuk exemplaren tot wel 23 inch laten monteren. Hoeveel je voor deze enorme brok Alpina-power moet neertellen, kunnen we je nog niet vertellen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités