Tuthill Porsche 911K: hoogtoerige restomod met pluimgewicht

Tuthill Porsche 911K (2022)

Restomodders die de Porsche 911 restaureren en verbeteren: de lijst wordt stilaan eindeloos. Maar het Britse Tuthill heeft met de 911K een 850 kilogram wegende restomod klaar met een begrenzer die pas bij 11.000 toeren ingrijpt.

Singer is wellicht de bekendste restaurateur van klassieke Porsche 911-modellen, maar de wereld van de restomodders kent heel wat grote en kleine namen. Het Britse Tuthill is een naam die al decennialang kan bogen op heel wat race-, rally- en restauratie-ervaring met Porsches populairste model. Met de 911K heeft Tuthill nu zijn eigen interpretatie van de Porsche 911 uitgewerkt.

Tuthill Porsche 911K (2022)

Alles in carbon

Gewichtsbesparing staat daarbij centraal, want de 911K van Tuthill weegt met vloeistoffen bij amper 850 kilogram. Met andere woorden: een pluimgewicht. Daar zijn de Britten in geslaagd met de hulp van heel wat koolstofvezel. Zo is zowat het volledige koetswerk opnieuw opgetrokken in het lichte materiaal: dak, deuren, voor- en achtervleugels, voor- en achterbumper, kofferdeksel en motorkap, enzovoort. Ook de zetels, het stuur, de handrem, het dashboard- en andere panelen in het minimalistische interieur bestaan uit koolstofvezel.

Tuthill Porsche 911K (2022)

Herwerkte zespitter

Met een mix van koolstofvezel (velgen, remschijven,…) en titanium (antirolstangen,…) is ook het chassis een oefening in stijfheid en gewichtsbesparing geworden. Maar al even straf werk is ongetwijfeld gekropen in het motorblok. De zescilinder boxer is herbouwd tot een 3,1 liter groot exemplaar, waarvan Tuthill geen precieze specificaties vrijgeeft. Wel zeggen de Britten dat de toerentalbegrenzer pas ingrijpt bij... 11.000 tpm, en dat het vermogen via een ingrijpend herwerkte versnellingsbak (met magnesium en een zesde versnelling) naar de achterwielen gaat.

Tuthill Porsche 911K (2022)

Deze Tuthill Porsche 911K werd uitgewerkt voor een goede klant, maar de bedoeling is dat de Britten een beperkte oplage gaan bouwen. Een richtprijs geven ze daarbij niet op.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités