Mazda, bouw deze MX-5 FF Shooting Brake. Please?

Mazda MX-5 Shooting Brake Sugarchow 2022

Als Mazda de originele MX-5 ontwierp na een ideetje van een autojournalist, waarom zouden de Japanners deze MX-5 Shooting Brake van een Chinese amateur-auto-ontwerper dan niet kunnen bouwen?

Dakloos en laagdrempelig rijplezier: het is een van de vaste waarden als we het over de Mazda MX-5 hebben. Toch hebben de Japanners al een paar keer geëxperimenteerd met een stevigere dakconstructie. Bij de vorige generatie MX-5 bijvoorbeeld: de NC was ook verkrijgbaar met een stalen wegklapdak. De huidige ND-generatie doet het zelfs met een retractable fastback: de RF, die zijn dak wegklapt om er een soort targa van te maken.

Lees je mee, Jo?

Maar als het aan ons ligt, mogen de Japanners deze MX-5 Shooting Brake zo in productie nemen. Niet in het minst omdat hij ons meteen doet denken aan de waanzinnig mooie Ferrari FF. En als Suzuki met de Jimny een soort mini-G-Klasse bouwt, waarom zou Mazda met deze MX-5 Shooting Brake dan geen mini-FF kunnen bouwen?

Eerlijk is eerlijk: het geweldige design van deze MX-5 Shooting Brake komt niet van Mazda zelf, maar van een Chinese amateur-auto-ontwerper. Onder de noemer ‘Sugar Design’ post hij regelmatig fraai uitgewerkt beeldmateriaal van niet-bestaande auto’s. Nu maar hopen dat deze renders tot bij Jo Stenuit en zijn collega’s geraken...

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Yannick 12:48
Portrait de Yannick

Z3 QP maar dan beter

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités