Dromen mag: stel nu je onbereikbare Nissan Z samen

Nissan heeft met de Z eindelijk een nieuwe sportwagen in huis, en die kan je vanaf vandaag helemaal naar eigen smaak configureren. Om die ook te ontvangen moet je echter een adres in Azië of in de VS hebben, en dat is — voor ons tenminste — niet het geval… Maar goed, we kunnen toch eens kijken naar wat we missen.

Huil gerust mee, autoliefhebber, want één van de meest veelbelovende betaalbare sportwagens van het moment is niet voor ons bestemd. Een jaartje geleden trokken ze bij Nissan namelijk het doek van hun nieuwe ‘Z’, de spirituele opvolger van de 370Z. In tegenstelling tot zijn voorloper krijgt de nieuwe Nissan echter géén reispas richting Europa, dus voor ons blijft het bij dromen. Dat laatste wordt nu net dat beetje gemakkelijker, want de Amerikaanse tak van Nissan heeft zijn configurator voor de Z online geplaatst.

Virtuele dollars

Daar kan je momenteel dus het dichtste in de buurt komen van je eigen Nissan Z, en volgens de website kost die amper 39.990 Amerikaanse dollars. Eens je daar de typische taxes en fees aan toevoegt eindig je dan wel op 41.015 dollar, maar aan omgerekend 39.685 euro is dat nog steeds geen geld voor een sportieveling van dit kaliber. Tegen die prijs krijg je de auto trouwens in zijn ‘Sport’-basisversie, waarbij je het moet stellen met 18-inchvelgen, de standaard remmerij en het normale differentieel.

Nissan Z configurator 2022

Aangezien het toch om virtueel geld ging, besloten wij dat dan maar uit te geven aan een full-option ‘Performance’-versie met 19-inchwielen, sperdifferentieel, Akebono-remmen en lederen bekleding. Eenklassieke handbak erin en een laklaag in Autofans-blauw met een contrasterend zwart dak eroverheen, en de onze is alvast klaar voor 52.310 dollar — nog geen 51.000 euro.

Zelf ook eens wegdromen? Dan vind je HIER de Amerikaanse Nissan-configurator.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités