Fans opgelet: BMW teast speciale M4 met kleinere grille

BMW M4 Special Edition 3.0 CSL 2022 Teaser

De CEO van BMW’s sportieve M-afdeling heeft een teaser op zijn sociale media geplaatst van een nieuwe M4 limited edition, en daar is iets interessants aan. Dan hebben we het niet over de opvallende camouflage, de dubbele spoiler of de unieke achterpartij, maar wel over de — echt waar — kleinere nieren.

De nieuwe grillenpolitiek van BMW blijft het onderwerp van dagelijkse discussie op de redactie. Vooral sinds het zien van de nieuwe 7 Reeks en i7 rijst de vraag hoeveel groter die radiatorroosters nog moeten worden. Daar zijn we blijkbaar niet alleen in, want uit een bericht op de Instagram-pagina van BMW M-CEO Franciscus Van Meel blijkt dat ze het in Beieren zelf wel eens over een terugkeer naar kleinere nieren hebben.

Handbak + puberpraat

Vol trots toont de Nederlander namelijk een limited edition van de BMW M4, en hoewel die voorlopig nog onder een creatieve camouflage zit kunnen we wel al zien dat die beschikt over een bescheidener grille. De vorm is zelfs ronduit klassevol te noemen met zijn schuine randen die de sportieve vorm van de rest van de bumper volgen, en de nummerplaat zo zit ook een stuk mooier in het design geïntegreerd. Die neus is trouwens niet het enige noemenswaardige aan het model. De hele achterpartij lijkt wel uitgeklopt, en wordt bekroond met niet één maar wel twee flinke spoilers.

Het mag duidelijk zijn dat we hier onderhuids met een BMW M4 te maken hebben, maar belangrijker is waar die aanpassingen op wijzen. Er doen namelijk al even geruchten de ronde dat de M-afdeling met een speciale editie zou komen die de BMW 3.0 CSL van destijds moet eren, en ook die had twee zo’n spoilers. Die zogenaamde ‘Batmobile’-BMW prijkt trouwens — toevallig of niet — ook op de voorzijde van het opvallende stickerwerk, en achteraan vinden we een andere interessante hint. Daar staat namelijk “6MT FTW” in een zwart kadertje, waarbij “6MT” natuurlijk verwijst naar een handgeschakelde versnellingsbak en “FTW” puberpraat is voor ‘For The Win’ of gewoon ‘is de beste’. Een handgeschakelde BMW M4 met een kleinere grille en Batmobile-spoilers dus… Wie biedt meer?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Wim 09:45
Portrait de Wim

hmm, moeten we eens photoshoppen

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités