Hyundai Ioniq 6: elektrische sedan komt eraan

Hyundai Ioniq 6 Teaser 2022

Hyundai heeft de voorbije dagen een reeks teasers vrijgegeven in aanloop naar de onthulling van een nieuwe elektrische auto, de Ioniq 6. Morgen krijg je hem in al zijn glorie te zien, maar we bereiden je al even voor met een overzicht van zijn zes plaagplaatjes.

Hij mag dan verkozen zijn tot World Car of the Year, maar de Hyundai Ioniq 5 heeft momenteel veel weg van een automobiele eenzaat. Zo willen de Koreanen de Ioniq-naam als elektrisch submerk in de markt zetten, maar is de ‘5’ daarvan voorlopig de enige vertegenwoordiger en wordt alles momenteel nog wat verwarrender gemaakt door de oudere Hyundai Ioniq-zonder-5, die ook gewoon als hybride verkrijgbaar is… Binnenkort moet de Ioniq 5 echter niet meer alleen zijn naam verdedigen, want dan krijgt hij gezelschap van deze Ioniq 6.

En de techniek dan?

Dat ‘binnenkort’ mag je letterlijk nemen, want Hyundai laat vandaag weten dat het doek morgen al van de Ioniq 6 gaat. Daarmee sluit het een teasercampagne af waarin de constructeur zes beelden toonde van de elektrische sedan, het ene al onthullender dan het andere. Zo leerden we al dat de achterlichten een gelijkaardig pixelpatroon vertonen als dat van de Ioniq 5, terwijl de voorzijde het over een duidelijk meer vloeiende boeg gooit. Dat heeft alles te maken met de aerodynamica, die de Ioniq 6 poogt te tarten met slimme luchtgeleiding, een schuin aflopende coupédaklijn en — hoe kan het ook anders — camera’s in de plaats van buitenspiegels.

Hyundai zegt wel enkel dat op 29 juni het ontwerp van de Ioniq 6 onthuld wordt, dus het is niet duidelijk of we dan ook al meer leren over de technologie. Dat weerhoudt ons echter niet om even door de roddels te bladeren, en daar vinden we dat het model waarschijnlijk de 77,4 kWh-accu zal krijgen die sinds kort ook in de buik van de Ioniq 5 leeft. Daarnaast verwachten we dat hij vierwielaandrijving krijgt dankzij een elektromotor op elke as, en dat het vermogen rond de 300 pk schommelt. Of we daar morgen al bevestiging van krijgen; we zullen het zien.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités