Mercedes-AMG E 63 S neemt afscheid als Final Edition (2022)

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition 2022

Een nieuwe generatie van de E-Klasse staat al te popelen in de coulissen, en dus valt het doek ook voor de E 63 S. De AMG-tuners zwaaien hem alvast uit met een ‘Final Edition’ in beperkte oplage. Die wordt meteen knap uitgerust — inclusief natuurlijk de V8-motor, want het is nog maar de vraag of die in de volgende generatie terugkomt…

Met downsizing en elektrificatie die om iedere hoek van het automobiele landschap loeren, moeten we genieten van grof geschut als de Mercedes-AMG E 63 S 4Matic+ zolang het kan. Daarover zijn ze het duidelijk eens in Affalterbach, want de tuners trakteren hun oppermachtige E-Klasse op een allerlaatste editie overladen van de opties.

Rouwige tinten

Zo neemt de E 63 S op gepaste wijze afscheid in een bijna volledig zwart gewaad. De Graphite Grey-lak is in essentie dan wel matgrijs, maar die wordt aangevuld met het AMG Night Package dat onder andere de spiegelkappen, de splitter onder de voorbumper, de raamomlijstingen en de uitlaten in het glanzend zwart steekt. De 20-inchvelgen lijken wel zilverkleurig, maar enkel de voorzijde is gepolierd en de rest is terug — je raadt het al — zwart. Optioneel kan je er nog één van twee Carbon Packs aan toevoegen om het duistere feestje compleet te maken, en binnenin bieden alleen de gele stiksels afwisseling van de rouwige tinten.

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition 2022

Onderhuids blijft dit natuurlijk een ode aan de ultieme E-Klasse AMG, met zijn 4.0-liter V8-blok dat 612 pk en 850 Nm koppel naar de vier wielen stuurt langs het gekende 4Matic-systeem. Als je dat wil, tenminste, want deze Final Edition beschikt ook over de Drift Mode die het vermogen naar de voorwielen kan afsnijden voor wat ouderwets overstuur. Fixeer je alles echter op de prestaties, dan moet je in dit gevaarte naar de 100 km/u sprinten in 3,4 seconden.

Meteen investeren?

Deze Final Edition van de E 63 S wordt geproduceerd in een oplage van slechts 999 exemplaren, waarmee dit dus meteen een redelijk zeldzame versie is. Hoe verzamelwaardig hij in de toekomst zal worden, hangt echter nog grotendeels af van de aankomende E-Klasse AMG. Kwatongen beweren namelijk dat die in navolging van de C 43 en C 63 zijn V8-motor achterwege zou laten voor een aanbod aan zes- of zelfs viercilinders, wat deze Final Edition meteen tot laatste E-Klasse AMG met een V8-blok zou kronen.

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition 2022

Mercedes heeft echter nog niks bevestigd omtrent die geruchten, dus we zijn nog niet zo zeker of wij onze denkbeeldige 150.000 euro erin zouden investeren. Als we daarmee al zouden toekomen, want een prijskaartje werd nog niet bekendgemaakt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités