Officieel: Alpina B3 en D3 aan de facelift (2022)

Alpina B3 D3 Facelift 2022

Alpina introduceert opgefriste varianten van haar B3 en D3. Die baseren zich op de eveneens opgefriste BMW 3 Reeks en pronken - in het geval van de benzinevariant - met 495 pk.

De lak van de BMW 3 Reeks facelift is nog niet droog of daar is Alpina al met haar afgeleiden. Die B3 en D3 zegenen de middenklasser van BWM met een toef extra vermogen, een meer luxueuze aankleding en een grob exclusiviteit.

Je kent het wel

Uiterlijk zorgt Alpina's 3 Reeks alvast niet voor en verrassing. De Duitse tuner - die tegenwoordig in handen is van BMW - hanteert al decennialang hetzelfde receptuur; een lipje aan de voorbumper, aangepaste derrière met vier einddempers en de overbekende multispaak-velgen. Verandering van spijs doet eten maar bij Alpina gaat de braadworst er blijkbaar nog steeds vlot in.

Alpina B3 D3 Facelift 2022

In het interieur geniet de update van het nieuwe gebogen display van de 3 Reeks facelift. Daar giet Alpina haar eigen kleursausje over. Verder kan je het interieur à la carte verfraaien met hoogwaardige materialen. Klant is koning, zo luidt het credo bij Alpina.

Sneller dan een M3

Alpina, dat is niet enkel velgen met oneindig veel spaken, dat is ook extra performantie zonder aan het rijcomfort te raken. Voorin de B3 ligt de gekende 3-liter zes-in-lijn turbobenzine van BMW. Die pompt vanaf de facelift 495 pk (+32 pk) en 730 Nm (+30 Nm) naar de vier wielen via een achttrapsautomaat. Sprintje naar de honderd? 3.6 seconden. Top? 302 km/u. Ter info: dat zijn cijfers waarmee je een M3 achter je laat.

Alpina B3 D3 Facelift 2022

De D3 krijgt geen technische wijzigingen bij de facelift. Zo blijft de dieselstoof 350 pk en 730 Nm koppel naar de vier wielen sturen. Goed voor een sprint naar de honderd onder de 5 seconden en een top van 270 km/u. Andere technische aanpassingen aan B3 en D3 zijn onder andere een sperdifferentieel, aangepaste veren, stabilisatoren en aangepaste elektronica.

Alpina B3 D3 Facelift 2022

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités