Vision AMG toont elektrische toekomstvisie voor Mercedes-AMG

Mercedes Vision AMG Concept 2022

Mercedes heeft het doek getrokken van een nieuwe conceptcar, al is het vooral huistuner AMG die er de eer voor mag opstrijken. Deze Vision AMG is namelijk niet gewoon een doorontwikkeling van een Mercedes, maar een volledig eigen AMG-creatie. En die staat op een gloednieuw, elektrisch platform.

We kennen AMG vandaag vooral als de huistuner van Mercedes-Benz, die doorgaans bestaande modellen transformeert tot schreeuwerige krachtpatsers. AMG kan echter ook eigen modellen maken, en schreeuwen hoeven die in de toekomst al zeker niet te doen. Deze Vision AMG is namelijk zuiver elektrisch, en hoewel hij van buitenaf best hard doet denken aan de Mercedes-Benz Vision EQXX gaat het toch om een compleet eigen ontwikkeling op basis van een nieuw platform.

Concreet in 2025

Dat platform draagt de naam AMG.EA — vermoedelijk kort voor AMG Electric Architecture — en moet de basis worden voor de zuiver elektrische performance-modellen van Mercedes’ huistuner. Over de aandrijflijn van deze eerste conceptcar krijgen we verder nog niet veel te horen, al zou dit studiemodel volgens Mercedes-AMG aangedreven worden door nieuwe ‘axial flux’-motoren. Wat dat precies inhoudt gaat ons intellect voorlopig te boven, maar de Duitsers laten alvast weten dat ze gebouwd worden door dochteronderneming YASA en aanzienlijk meer vermogen moeten leveren dan gewoonlijke elektromotoren.

Mercedes Vision AMG Concept 2022

Over het design kunnen we ons wel uitspreken, en dat is zeker een paragraafje waard. Zo mag de auto er dan het silhouet van de Mercedes EQXX Concept op nahouden — want dat is gewoon de meest aerodynmisch mogelijke vorm — maar al de rest is specifiek voor de AMG. Daar zitten ook een paar nieuwe designelementen in die we wel eens zouden kunnen zien op toekomstige modellen, zoals de stervormige LED-koplampen, die illusiegrille met verlichte lamellen of de achterlichten in drie kokers aan elke kant. Andere zaken zijn minder realistisch, zoals de zwaar getinte zij- en achterruiten die het F1-geïnspireerde kleurenpallet doortrekken. Enkel de voorruit blijft gelukkig wel helder.

Verwacht dit model dus niet meteen in de lokale showroom te zien verschijnen, al belooft Mercedes-AMG wel dat dit de inspiratie wordt voor zijn toekomstige EV’s. De eerste van die reeks mogen we verwachten omstreeks 2025.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités