WILL.I.AMG is bizarre ‘Benz met goede bedoelingen

Mercedes-AMG WILL.I.AMG 2022

Wat gebeurt er wanneer je aan een rapper vraagt om zijn ideale auto te bedenken? Inderdaad: dan krijg je waarschijnlijk een lage coupé met zelfmoorddeuren, bekroond met de iconische voorgevel van een G-Wagon. Helemaal onverantwoord dus, tenzij je hem voor het goede doel maakt.

Je kon het misschien al afleiden aan de — toegegeven: best geestige — naam van dit gevaarte, maar dit is het hersenspinsel van will.i.am. Dat is een Amerikaanse rapper, popster, ondernemer en ga zo maar door, die bij ons vooral bekend staat als één van de gezichten van The Black Eyed Peas. In zijn vrije tijd gaat hij echter graag langs bij West Coast Customs — nog zo’n klinkende naam uit de Amerikaanse showbizz — om wat automobiel spektakel te laten bouwen.

’Bear Witness’

Schrik dus niet, Autofan, want we hebben het hier niet over een productiemodel. Dit is namelijk alweer de zesde auto die will.i.am bij West Coast Customs laat maken, na bijvoorbeeld zijn compleet van de pot gerukte Tesla Model S-ombouw van een aantal jaar terug. Deze keer moest er echter een Mercedes-AMG GT 4-Door aan geloven, maar werd die gestript van zijn vier deuren en voorzien van twee suicide doors. Vermoedelijk daarom noemt zijn bedenker deze auto ook ‘The Flip’, naast het wat ons betreft lekkerder bekkende WILL.I.AMG. Aan de achterzijde blijft de donor wel herkenbaar, maar de voorkant moest plaats maken voor het iconische front van een Mercedes G-Klasse. Of het resultaat ‘mooi’ genoemd kan worden laten we even in het midden, maar het ziet er alleszins best knap gebouwd uit.

Mercedes-AMG WILL.I.AMG 2022

Mercedes-Benz werkte dan ook zelf mee aan het project, en daarom prijkt er nog steeds een Mercedes-logo op die neus. Dat zit echter verwerkt in een verrassend schattig berenkopje, dat will.i.am bedacht als logo voor zijn ‘Bear Witness’-collectie van kledij en accessoires. Los van de puur commerciële doelen, wil de artiest de wereld echter ook een betere plaats maken met behulp van deze onwaarschijnlijke automobiel. Zo moet ’The Flip’ will.i.am’s ‘I.am/Angel Foundation’ onder de aandacht brengen, die wetenschapsopleidingen bereikbaar wil maken voor kansarme gezinnen. De auto wordt officieel voorgesteld tijdens de Formule 1-GP van Miami dit weekend, waar het team van Mercedes-AMG als vanouds meestrijdt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités