Officieel: Ferrari SP48 Unica is — echt waar — uniek (2022)

Ferrari SP48 Unica 2022

Ferrari heeft alweer een nieuw model voorgesteld, maar geen nood want deze bolide komt het gamma toch niet verder verwarren. De SP48 Unica houdt het namelijk op één exemplaar, zoals de naam al doet vermoeden.

Je bent rijk en je wil wat, en liefst niet zomaar wat. Voor de gemiddelde Ferrari haal jij dus je neus op, en zelfs specialere modelletjes zoals de LaFerrari of de Daytona SP3 konden je waarschijnlijk al niet meer helemaal bekoren. Zelfs voor die doelgroep hebben ze in Maranello een antwoord klaar, en dat neemt deze keer de vorm aan van deze SP48 Unica.

Tussen F8 en SF90

De 'SP' staat daarin voor 'Special Project', waarmee Ferrari eigenlijk 'one-off' wil zeggen. Deze creatie is namelijk de enige in zijn soort, en kwam op specifieke vraag van een — vermoedelijk welgestelde — klant tot leven. Daarvoor gebruikten de ontwerpers een F8 Tributo als basis, waarbij de aandrijflijn met zijn 3.9-liter V8 ongemoeid bleef maar wel zowat de volledige carrosserie aangepast werd. Daardoor heeft de voorzijde nu wat meer weg van een SF90, maar het verrassendste is de achterzijde. Daar moet de koper namelijk gevraagd hebben om Ferrari's vier typische cirkelvormige achterlichten overboord te gooien voor een aantal LED-strips, en blijkbaar leek het hem of haar ook een beter idee om geen achterruit te hebben.

Ferrari SP48 Unica 2022

Met deze SP48 Unica krijgt de lijst van op maat gemaakte creaties bij Ferrari dus alweer een staartje, en die was al niet verkeerd. Zo kregen we vorig jaar de BR20 te zien, een flinke GT op basis van de GTC4 Lusso. Een jaar eerder moest de 812 Superfast al plaats maken voor de Omologato, en in 2019 plunderden ze zelfs een 488 GT3 om er de P80/C van te maken. Dat moet misschien wel steken, want die laatste doet zelfs gerief als deze SP48 Unica nog 'gewoontjes' lijken...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités