Lucid Air rijdt vanaf juni 2022 op Europese bodem, bevestigt woordvoerder

Lucid Air Launch Edition 2022

Het gaat nu toch echt gaan gebeuren voor Lucid, of toch als we een woordvoerder van de kersverse constructeur mogen geloven. Die bevestigde in een interview dat het Amerikaanse merk binnen amper twee maanden de oversteek naar Europa waagt, en dat doen ze met de langverwachte Air.

Een gloednieuw automerk uit de grond stampen is geen sinecure. Vraag het maar aan Lucid, dat inmiddels al sinds 2016 plaagt met beelden van hun elektrische luxesedan: de Air. In de VS zijn ze er alvast in geslaagd om een paar honderd exemplaren te leveren, maar in Europa wachten we sindsdien vol spanning op een eerste teken van leven. Aan dat wachten komt echter snel een einde, zo verklapt een woordvoerder van de constructeur.

Nog krachtiger

In een gesprek met het Britse Autocar beloofde iemand uit de rangen van Lucid namelijk dat de eerste Europese leveringen al in juni van dit jaar op gang moeten komen. Naar verluidt zou Duitsland als eerste aan de beurt zijn, op de voet gevolgd door omringende landen en dus misschien ook België. Eventuele lezers uit het Midden-Oosten — je weet nooit — kunnen daarnaast meenemen dat Lucid rond dezelfde periode ook naar hun regio komt, en daarna staat de Chinese markt op de planning vanaf 2023. Iets zegt ons dat zo’n enorme, boterzachte, futuristische EV vooral daar goed zal scoren.

Lucid Air Launch Edition 2022

Bovendien ontfrutselde Autocar dat Lucid werkt aan een nog krachtiger versie van de Air. De sterkste telg uit het huidige gamma is daarbij al niet bepaald een slak met een vermogen van 1.080 pk uit twee elektromotoren, goed voor een 0-naar-100-sprintje in amper 2,5 seconden. Het rijbereik is trouwens eveneens niet mis, want een Air tekende even geleden nog de grootste actieradius op die de Amerikaanse EPA-meetcyclus ooit bij een elektrische wagen had vastgesteld: 837 kilometer. Hoeveel Lucid in Europa voor zijn Air zal vragen, wist de woordvoerder nog niet te vertellen. Kijken we naar de Amerikaanse prijzen, dan variëren die momenteel van omgerekend 66.000 euro tot 143.000 euro. Voelen jullie de bui al hangen, Mercedessen EQE en EQS?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités