F-actcheck: wordt deze Lexus LC eindelijk een LC F?

Lexus LC F Teaser 2022

De Amerikaanse tak van Lexus heeft een plaagplaatje de wereld in gestuurd dat de voltallige club van LC-fanaten en -eigenaren op hun achterste poten zet. We zien namelijk een verduisterde LC en op de achtergrond prijkt een ‘F’-logo, maar eerder zei Lexus dat de LC F er nooit zou komen… Wat is hier aan de hand?

De Lexus LC is een beetje een vreemde eend in de autosector — al gunnen we de elegante GT maar al te graag de titel van ‘zwaan’. Zo speelt de 500h-versie resoluut de kaart van de zelfopladende hybride, terwijl de 500-zonder-h dan weer zo’n knoert van een V8-blok heeft dat het in onze contreien fiscaal onbetaalbaar wordt. Vorig jaar beslisten de Japanners ook nog eens om een knappe cabrioversie aan het gamma toe te voegen, maar liefst drie jaar na de lancering van het model. En zelfs daar was het nog niet bij gebleven, als het aan Lexus had gelegen.

Hoop doet leven

Zo deden er al sinds de verkoopstart van de LC geruchten de ronde over de komst van een radicale ‘F’-versie, zoals er bijvoorbeeld ook al een RC F in het gamma gestaan heeft. Daarvoor werd door de jaren heen naar verschillende motoren verwezen, van een nog sterkere V8 tot zelfs een twinturbo-V6 met ruim 600 pk. Dat was echter buiten de coronacrisis gerekend, want omstreeks 2020 besliste Lexus om het idee toch maar te schrappen. Al doemt er nu hoop op aan de horizon, want op het Instagram-account van Lexus Racing USA verscheen gisteren plots een teaser met daarop een verduisterde LC, en een opvallend ‘F’-logo op de achtergrond.

Voor je opnieuw begint te dromen van een nog sterkere LC op je oprit, moeten we dat plaagplaatje toch even nuanceren. Zo is de herkomst van de afbeelding — de motorsportafdeling van Lexus — al niet de meest waarschijnlijke kandidaat voor het teasen van een productiemodel. De kans zit er dus in dat het hier gewoon om een racewagen gaat. Daarnaast ontkende de Amerikaanse tak van Lexus ook nog eens tegenover CarScoops dat het om een LC F zou gaan en wijzen zij naar een exemplaar uit de ‘Inspiration Series’, waarin de Japanners geregeld eens iets sportiever aangeklede versies uitbrengen. Bovendien gaat de LC al mee sinds 2016, waardoor het toevoegen van een nieuwe topversie nu wel héél laat zou zijn. Dat neemt echter niet weg dat het steeds mogelijk is dat het idee van een LC F terug op de Japanse tekentafel ligt. “Hoop doet leven,” of wat zingen ze dan?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités